Vetítés fejlesztés – új szoftver

// február 10th, 2010 // Vetítés

Néha elmosolyodok, amikor elmegyek és még azt látom, hogy írásvetítő használnak néhány helyen! Természetesen nem ítélem el őket. Mi is csináltuk néha-néha, bár mi azonnal a Power Point-tal kezdtünk el vetíteni 2000-ben. Az én véleményem az, hogy a legjobbat kell adnunk Istennek, amikor a médiáról/vetítésről is beszélünk, mert Őt képviseljük. Ezért érdemes beruháznunk egy projektorra és egy vászonra, illetve egy számítógépre (ajánlott laptop a szállítás miatt). Biztosíthatlak, ha bejön egy új ember a gyülekezetedbe és látja, hogy minőségi dolog folyik ott ezen a területen is, jobban megfogja az egész.

Mi már lassan 1 éve nem is a Power Pointot használjuk. Ha rákeresünk, számos szoftvert fejlesztettek már dicsőítés célra, hogy minél látványosabb legyen. Számunkra az egyik legnagyobb probléma azt volt a PPT-vel, hogy az intro videókat nem lehetett normálisan lejátszani, ezért külső videó lejátszó szoftvert használtunk. A két szoftver közötti váltást viszont már látta mindenki. Szóval elég amatőr megoldás, de működött. Viszont ahogy böngésztem a neten, számos szoftvert találtam, ami használható profin. Ilyen például:

–         ProPresenter
–         MediaShout 4
–         EasyWorship
…és még biztos van más is, de ezek a legismertebbek.

Először a ProPresentert próbáltuk ki, vagyis próbáltuk volna, csak azzal az volt a probléma, hogy MAC alapú. De ez a legprofibb a három lehetőség közül. A Hillsong London Church ezt használja, és valószínű, hogy a Hillsong Sydney Church is. Szóval egy jó programról beszélünk, de mi nem tudtuk még kipróbálni sem, mivel az összes laptopunk Windows alapú.

Az EasyWorship kipróbálásig nem jutottunk el, csak házi szinten. Nekem nem jött be a program. Ez egy elég egyszerű, nem túl mindent lehet vele csinálni, de jobb mint a Power Point.

A Media Shout 4-et kezdtük el használni. Amit elmondhatok róla, hogy az elején egy kicsit bonyolultnak tűnt a használata, ezért nem is bajlódtam vele, megbíztam a vetítős srácot a technikusok közül. De a lényeg, hogy ide már videót, mozgó háttérképeket és egyéb finomságokat lehet betenni. Akár maga a PPT fájlt is behúzhatod a programba, viszont ekkor mozgó hátteret nem tud kezelni már. Mivel a PPT-ből a háttérképet is hozza magával, alatta valószínűleg fut a mozgó háttérkép, de azt mi nem látjuk. Ajánlom mindenkinek, mert nálunk bevált. A Kreatív menü alatt találsz néhány letölthető mozgó háttérképet, amit mi használunk. Még lesz több is, szóval érdemes nézegetni.

A Media Shout 4 szoftver 389 dollarba kerül, viszont a Media Shout hivatalos oldaláról letölthető a 3 hónapos DEMO verzió ingyen. Elég sokba kerül, de 3 hónapos próba után már nem akarsz majd visszatérni a PPT-re!:) Mi sem akartunk, viszont megvenni sem tudta épp a gyüli. Viszont van egy kereszténytelen megoldás ennek a probléma megoldására is. Hamarosan elmondom, ha érdekel valakit. Torrentel ne próbálkozzatok, mert amik fenn vannak kamuk.

Media Shout Demo: http://www.mediashout.com/products/mediashout?select=Try%20It

Media Shout teljes verzió: http://www.worshipmusic.com/17704.html

ÚJ -> Mozgó háttérképek Letöltése itt, amit már betudsz tenni a szöveg alá!


Remélem tudtam segíteni, kérlek mond el a jóhírt mindenkinek:) Ha kérdésed van, vagy hozzászólnál, akkor írj kommentet! üdv

4 hozzászólás a(z) “Vetítés fejlesztés – új szoftver”

 1. admin szerint:

  szia! az is működik:)

 2. bittobetty szerint:

  Hello!

  Megjegyezném az Easyworship is jó. Mi itthon azt használjuk (2009est), és azzal is lehet már pl. mozgóképes hátteret meg ilyesmit. 😛 És beszedi a word doksikat is, meg sztem ppt is. bár azt még nem próbáltam 🙂
  GBU
  Betty

 3. demenyzo szerint:

  szia. 45 napig tudod használni a demo verziót is. Hamarosan felteszem, hogyan lehet ingyen meghosszabbítani:) Addig is kérlek, küld tovább a weboldalt más gyüliknek! üdv

 4. Procedli szerint:

  Szia,

  tudsz segíteni a Media Shout-hoz egy seriallal vagy crackkel?

  Köszönöm előre is

  üdv, Proci

Írj hozzászólást

*