Teljes élet

// május 24th, 2013 // Rövid üzenet

Sok mindent üldözünk az életünkben, próbálunk minél jobban helytállni az iskolában, jó munkát keresni, jó társaságban és párkapcsolatban lenni. Vágyódunk sok materiális dolog után, mint autó, motor, ház és ruhák, a szobám már tele van minden kacattal. Én azt gondoltam, minél többet elérek, annál jobb lesz az életem. Talán pár napig úgy is érzem, hogy ezek a dolgok tényleg teljessé tesznek, de olyan vagyok mint egy gyerek: valamit nagyon akarok és megszerzem, másnapra már nem is annyira fontos. Talán én vagyok rosszul összetéve, talán ez a normális. De egyre jobban azt érzem, hogy semmi sem képes betölteni igazán. Rengeteg dolgot tettem és kipróbáltam, de még mindig csak Isten az, aki betud tölteni. Valószínüleg, ha nem hiszel Istenben, akkor most fogalmad sincs mit jelent ez és hogyan lehetséges. Én sem tudom elmagyarázni… Amikor boldogságot érzek az életemben, az akkor van, mikor Istenhez megyek.

Eszembe jut állandóan egy ige: “Keressétek először Isten Királyságát, és ráadásul minden mást megkaptok”.

Eléggé magáért beszél, nem kell sokat gondolkozni, talán azon, hogy mit jelent az, hogy “keressük Isten Királyságát”? Talán én sem tudom megfogalmazni, de amikor olvassom ezt a sort, akkor belül mégis pontosan tudom mit jelent. Amikor nem találom a kulcsomot a szobámban, akkor mindent megteszek, hogy megtaláljam. Sorban végig nézek minden helyet, átkutatok minden lyukat, persze nem biztos, hogy megtalálom. Ugyanilyen Őt keresni is, mindent megteszek azért, hogy megtaláljam Istent, hogy közelebb kerüljek hozzá! A kulcs ha nem is, de Isten ad egy ígéretet (annyira szeretem Isten ígéreteit): ha az Ő Királyságát keressük először, akkor ő megad minden mást, amiről azt hisszük, hogy képes betölteni az életünket.

Amikor úgy érezzük legbelül, hogy üres az életünk (persze tele emberekkel, tele dolgokkal és teendőkkel, de mégis valami hiányzik, amit nem tudok megfogalmazni), akkor kezdjük el “Isten Királyságát keresni először”. Ne is próbáljuk betölteni más dolgokkal Isten helyét, mert úgysem fog sikerülni.

 

Egy hozzászólás a(z) “Teljes élet”

  1. KrySzta szerint:

    Gyakran eszembe jut nekem is ez az ige. S amikor elkezdem abból a távlatból szemlélni a dolgaimat, hogy a legfontosabb mégis az, hogy Isten Királyságát keressem, akkor békesség tölt el. Mintha a nagy sodrásban végre egy kősziklára találnék, ami megtart, – de nem úgy, mint az összes többi dolog, a sok velem együtt úszó ág, amikbe eddig próbáltam belekapaszkodni, ez valami szilárd alap, – amelyen biztosan állhatok bármilyen erős is a sodrás. 🙂

Írj hozzászólást

*