Tégy egy szívességet magadnak és bocsáss meg 1.

// május 26th, 2010 // Blog

2. Móz 15:26 – „…nem bocsátok rád egyet sem azok közül a bajok közül, amelyeket Egyiptomra bocsátottam”

Miután Izrael népe átkelt a Vörös tengeren, elérkeztem Márába, ahol a víz keserű volt, de Isten megédesítette számukra. (2Móz 15.23-25). Azután megemlítette számukra az Egyiptomba tett csapásait, és először jelentette ki magát az Úr, mint „a te gyógyítód”. De miért említette az Úr egyiptomi csapásait (Egyiptom a Föld jelképe, szóval az egész világról beszél), pont ott, ahol a víz keserű volt? Véleményen szerint azért, hogy megértsük, hogy a fő oka a betegségeknek, hogy megakadunk a keserűségnél, a haragnál és a neheztelésnél. Az összes könyvben, az összes gyógyítói alkalmon azt hallottam, hogy bocsáss meg, ne tartsd a haragot mással szemben, mert ez tesz téged fizikailag beteggé, és ez töri össze a szívedet.

Pár napja megnéztem néhány barátommal a Fűrész 3 filmet. Nem tudom, hogy láttad-e már, vagy mit hallottál róla, de a film iszonyat durva. Nem ajánlom gyenge idegzetűeknek megnézni, magamnak sem, de már későJ. Viszont, a film mondanivalója iszonyat nagy. Leírom, hogy ne keljen megnézned a szaftos jeleneteket, vagyis kb. a film 99%-át. Az egész film a megbocsátásról szól. Van a Fűrész, aki olyan szituációba helyez bizonyos embereket, hogy az ellenségét oda teszi elé, egy halálos csapdába, és csak ő képes kiszabadítania, ha egyáltalán akar neki segíteni. De ehhez először meg kell bocsátania. Minden egyes próbánál lehetőséged ad, hogy megbocsásson, és vége legyen a halálos játéknak. Viszont az emberek nehezen bocsátanak meg, aminek a következménye, hogy meghal azaz ember, akinek nem bocsátott meg (az ellensége), illetve amiről még nem tud, hogy a szerettei is ezért meg fognak halni.

Nekem ez a film nagyon sokat tanított. Igazából a Biblia is erről beszél. Ha keserűséged van valakivel vagy valamivel, akkor ez változtasd meg. Az egészséged, az örömöd, az életed ennél sokkal többet ér. Ha jelenleg valamilyen betegséged van, és tudod, hogy van benned valakivel vagy valamivel szemben egy keserűséged, vagy megbocsátatlanságod, akkor bocsáss meg. Nézz úgy Jézusra, mint gyógyítódra. (2. Móz 15.26b). Jézus ott áll melletted most, és azt mondja: „Én meg tudom édesíteni a keserű életedet, mert én vagyok az Úr, a te gyógyítód”. Jézus nem csak a betegségedet fogja meggyógyítani, hanem az összetört szívedet is.

Folytatása – Tégy egy szívességet magadnak és bocsáss meg 2.

3 hozzászólás a(z) “Tégy egy szívességet magadnak és bocsáss meg 1.”

  1. Zsuzsa szerint:

    🙂 Csak bírd gyomorral 😀

  2. Zsuzsa szerint:

    😀 Érdekes,hogy egy ilyesfajta horrorfilm is képes tanítani valamit az embernek. Nézzd meg a többi részt is, hasonlóan mély mondanivalója van az egész sorozatnak 🙂

Írj hozzászólást

*