Szeretjük Istent?

// június 16th, 2012 // Rövid üzenet

Amikor szerelmes vagyok, fontossá válnak olyan dolgok számomra, amik eddig még soha. Olyan dolgok lesznek fontosak nekem, ami annak az embernek fontos, akit szeretek. Csak azért fogok elmenni és megtenni dolgokat, mert tudom, hogy a másik embernek fontos, mert ő szereti. Ez az egyik jele a szeretetnek/szerelemnek!

Sokszor mondjuk, imádkozzuk, hogy szeretlek Istenem. Dicsőítjük, olvassuk a bibliát, szeretnénk jobban megismerni, azért mert mi keresztény szeretjük Istent. Mégis nagyon kevés keresztény szereti igazán Istent, mert nem válnak fontossá azok a dolgok nekünk, amik fontosak Istennek. Vajon Istennek mi fontos? – Jn. 3.16 – ez a válasz: az emberek! Jézus értünk halt meg, a gyülekezétért, ami mi vagyunk. Ha számodra nem fontos a gyülekezet (vagyis az emberek, akik ott vannak, az emberek akik még nem ismerik Istent), akkor igazából nem vagy szerelmes Istenbe.

Ha szerelmes vagy Istenbe, akkor fontossá válik a közösség (gyülekezet), az emberek, a pásztorod és azok az emberek, akik még nem ismerik Őt. Fontos leszel saját magadnak is, mivel Isten érted is meghalt, és természetes Isten is fontos lesz számodra. Alig várod, hogy Istent dicsőítsed, és nem akarsz kimenni Isten jelenlétéből, mint Józsué se. – 2 Móz. 33.11 – buzgón részt veszel a tanításban és a közösségben, és szellemileg támogatod, felemeled azokat, akik még új keresztények. – Apcsel. 2: 44-47 – Ha mi keresztények nem szeretjük Isten igazán, csak a szavainkkal, akkor a gyülekezet soha nem fog növekedni. A kulcs: a Szeretet Isten felé!

 

Írj hozzászólást

*