Sex

// május 23rd, 2010 // Blog

Amit Isten gondol a sexről

Sokan kérdeztétek, hogy Isten mit gondol a szexualitásról, hogy szabad-e vagy sem, hogy rossz-e vagy sem, vagy hogy egyáltalán mit kellene gondolnotok róla.

Itt van néhány igevers, ami szerintem magáért beszél. Bátorítalak Téged teljes szívemből, hogy amikor kérdésed van Isten felé, akkor:
1. Tedd fel a kérdést
2. Keresd a választ a Bibliában
3. Kérdezd meg a vezetődet
4. Alkalmazd az életedre, amit találtál!

Pédabeszédek 5, 18-19 – The Message
“Forrásod tiéd, csak a tied, ne add körbe idegenekek között. Álld a frissen folyó szökőkutadat! Örülj feleségednek, akit ifjúként vettél el! Szeretett, mint egy angyal, és gyönyörű, mint egy rózsa -soha ne hagyd abba a testében való gyönyörködést. Soha ne vedd természetesnek szerelmét.”

1 Korinthus 6, 16-20 – The Message
“A szex több annál, hogy bőr a bőrhöz ér. A szex inkább egy szellemi rejtély semmint fizikai tény. Ahogy az Írásban meg van írva: ‘A kettő eggyé válik’. S mivel szellemileg Mesterünkkel akarunk eggyé válni, ezért nem üldözhetjük azt a fajta szexet, ami kitér az elköteleződés és az intimitás elől, sokkal inkább magányba taszítva minket, mint valaha -ez a fajta szex, ami soha nem válik ‘eggyé’. Különbség van az egyes szexuális bűnök között is. A szexuális bűnben erőszakot követünk el a saját testünk szentsége ellen, amely testeket Isten adott, amik Isten szeretetét modellezni teremtettek, hogy ‘eggyé legyenek’. Vagy nem ismerted fel, hogy a tested szent hely, hely a Szent Szellem számára? Hát nem látod be, hogy nem élhetsz úgy, ahogy a kedved tartja, elherdálva azt az óriási árat, amit Isten megfizetett érted?

A fizikai részed nem csak egy darab tulajdonrész, ami a szellemi részedhez tartozik. Isten a tulajdonosa az egész szerkezetnek. Hadd lássák az emberek Istent a testedben és azon keresztül.”

1 Korinthus 7, 1-5 – The Message
“Most pedig térjünk rá a kérdésre, amit az előző leveletekben feltettetek nekem. Először is:
Jó szexuális kapcsolatot létesíteni?
Persze! -de csakis annak kontextusában.

Jó a férfinek, hogy felesége legyen, és a nőnek, hogy férje legyen. A szexuális vágy erős, de a házasság elég erős ahhoz, hogy magába megtartsa ezt, és egy kiegyensúlyozott és beteljesedett szexuális életet biztosítson egy olyan világban, ahol szexuális zűrzavar van. A házasság egy kölcsönös hely kell legyen -a férj azt keresi, hogy kielégítse a feleségét, a feleség azt keresi, hogy kielégítse a férjét. A házasság nem az a hely, ahol ‘ki kell állnod a jogaidért’. A házasság egy döntés, hogy szolgáljátok egymást, akár az ágyban, vagy azon kívül. Tartózkodni a szextől, egy időre megengedhető, ha mindkét fél egyetért, és ha ez az imárt és a böjtért történik -de csakis egy kis időre.Azután jöjjenek össze újra. Sátánnak leleményes módjai vannak arra, hogy akkor kísértsen minket, amikor a legkevésbé várnánk.”

1 Korinthus 10, 13 – The Message
“Nincs olyan próbatétel, sem kísértés, ami az utadat keresztezi, ami azon túl történik, amivel másoknak is szembe kell nézniük. Minden amire emlékezned kell, hogy Isten nem hagy elbukni, nem engedi, hogy a korlátaid alá nyomjanak, mindig ott van, hogy keresztül segítsen azon.”

Efezus 5, 3-4 – The Message
“Ne engedd, hogy a szerelem vággyá forduljon át, működésbe hozva a lecsúszást a szexuális kicsapongásba, mocskos gyakorlatokba, vagy zsarnok erőszakoskodó mohóságba. Noha némely nyelvek szeretik megkóstolni a pletykát, azok, akik Jézust követik jobban használják a nyelvezetüket ennél. Ne beszéljetek mocskosan vagy ostobán. ez a fajta beszéd nem illik a stílusunkhoz. A hálaadás a nyelvjárásunk.”

Efezus 5, 31 – The Message
“És ezért a férfi elhagyja apját és anyját és ragaszkodik feleségéhez. Többé nem kettő, ‘egy testté váltak’. Ez egy óriási rejtély,  és nem várom, hogy az egészet megértsétek.”

1 Thesszalonika 4, 3-5 – The Message
“Ismeritek a mércét, amit lefektettünk számotokra a Mester Jézustól. Isten azt akarja, hogy tiszta életet élj. Tartsd távol magad a szexuális kicsapongástól. Tanuld meg értékelni és adj méltóságot a testednek, nem megerőszakolva azt, mint ahogy az olyan elterjedt azok között, akik nem ismerik Istent.”

Zsidó levél 13, 4 – The Message
“Tiszteld a házasságot, és védelmezd a szexuális intimitás szentségét a férj és a feleség között. Isten élesen elhatárolódik az alkalmi és a törvényen kívüli szextől.”

Sokan megoldást várnak a sextől olyan problémákra például, mint magány, elutasítás, kudarc, boldogtalanság. Gondolj bele, ha ez igaz lenne, akkor a világban mindenki boldog lenne. De valahogy én nem ezt látom, amikor sétálok a városban, lehet, hogy csak az én városomban?! Ha igaz lenne, akkor nem lenne magány a világban, nem lenne kudarc-érzés se, és nem lenne boldogtalanság. Az előző igék nagyon egyértelműen leírják, hogy mit kell nekünk gondolnunk a sexről. Ezeket nem mi találtunk ki, ezek egy az egyben Isten szavai. A sex nem megoldás Istentől, hanem egy ajándék.

Van Isten a mennyben, akit érdekel az, ami Téged!

Egy hozzászólás a(z) “Sex”

  1. Zsuzsa szerint:

    Manapság sajnos az emberek (egyre fiatalabbak) azt gondolják a szex egy kapcsolat alapja,nemhogy a házasságig nem várnak,de már azelőtt ágyba bújnak hogy igazán ismernék a másikat, kihagyják az udvarlást, ismerkedést. Már a lányok is azon versengenek kinek volt több “skalpja”,és ez nagyon rémisztő számomra! Ha belegondolunk ez a dolog nagyban rajtunk,nőkön múlik,már nem várjuk el hogy meghódítsanak minket,sokszor véljük hogy csak akkor fog minket szeretni a másik,ha engedünk,de ez nem így van!Ha igazán szeret vár,feleségül vesz és csak utána történnek a dolgok,ha egy srác nem hajlandó várni és azzal fenyeget,hogyha nem teszed meg keres mást,akkor bármennyire is szereted,vagy hiszed hogy szereted hagyd elmenni,mert nem szeret! Lehet,hogy hajt a kiváncsiság,meg a többiek is “csinálják”,de ez nem jelenti,hogy neked is butának kell lenned! Tiszteld magad annyira,hogy nem akárkinek,akárhol adod magad! Ha bárkivel bárhol hajlandó vagy,lehet hogy népszerű leszel, de tisztelni nem fognak, és minden srácnak csak “arra” kellesz majd,és hidd el sokkal többet érdemelsz/érdemelnél! Így is sok fájdalom és bánat van a világban,legalább önmagunkat ne bántsuk,tiszteljük a testünket,magunkat és a szexualitást annyira, hogy lehetőleg minél kevesebb emberrel osztjuk meg!Az ideális, ha ez csak egy személy,de sajnos ez egyre ritkábban van így. Törekednünk kell/kéne rá, mert jó dolog a szabadság,de nem önmegalázó áron,csajok térjetek észhez és ne adjátok magatokat akárkinek, akkor sem ha úgy érzitek ő az igazi,neki is bizonyítania kell,hogy érdemes rá!

Írj hozzászólást

*