Örök életünk van

// április 9th, 2012 // Rövid üzenet

A legjobb dolog, amit Istentől kaptunk, hogy Jézus meghalt értünk. Meghalt a bűneinkért, meghalt minden emberért, hogy ismét Istennel kapcsolatba lehessünk! Pont húsvétkor, amikor Jézus önszántából meghalt az én bűneimért. Ezért minden nap hálásnak kell lennünk, mert nélküle nem lenne esélyünk sem, hogy örök életünk lehessen.

Én hiszek benne, ha egyszer megtértünk, egyszer elfogadtad Isten kegyelmét, vagyis elfogadtad Jézust mint Megváltódat, akkor Örök életedet van. És ezt nem tudod elveszíteni.

Mivel nem a tetteink miatt érdemeltük ki Isten szeretetét és kegyelmét, ezért semmilyen tettünk nem is tudja elvenni ezt. Ez egy ajándék. Egy ajándékért sem szoktunk megdolgozni.

Róm 6:7-10 – Mert aki meghalt, az megszabadult a bűntől. Ha pedig meghaltunk Krisztussal, hisszük, hogy vele együtt élni fogunk. Hiszen tudjuk, hogy Krisztus, aki feltámadt a halottak közül, többé nem hal meg, a halál többé nem uralkodik rajta. Mert aki meghalt, az meghalt a bűnnek egyszer s mindenkorra.

Kol: 3:3 – Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben.

Kor. 5:17 – Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre!

Ha azt mondanánk, hogy ha bűnt követünk el, akkor elveszíthetjük a megváltásunkat, akkor azt mondjuk: a bűnünk erősebb, mint Jézus vére. Így Jézus halála hiábavaló lenne. De nem így van, mert ő meghalt minden bűnért, amit eddig elkövettünk, és amit el fogunk követni. Nem tudjuk elveszíteni a Megváltás ajándékát. Nem tudjuk elveszíteni az Örök életünket!! 🙂

Isten alapvetően azért teremtett bennünket, hogy Ő vele legyünk kapcsolatba! De ne csak húsvétkor vagy/és karácsonykor legyél kapcsolatba vele, hanem minden nap! Legyél más keresztények közelébe, és kapcsolódj a helyi gyülekezethez!

Írj hozzászólást

*