NOÉ film – Amiért Isten teremtett engem

// április 8th, 2014 // Blog, Tanítások

Pár napja megnéztem a NOÉ című filmet! A film röviden: nagyon tetszett, a történet lényegét tökéletesen átadta, ami az özönvíz okát fejti ki. Nagyon keményen bemutatja az özönvíz előtti lezüllött világot, ahol tényleg nem lehet találni igaz embert Noén és családján kívül. Ami a legjobban tetszett, hogy a negatív karakterek sem tagadták Isten létezését a filmben, hanem pontosan tudták, hogy Isten teremtette őket, és hogy mire lettek megteremtve.

noah-2014-movie-images

A film után nagyon sokat gondolkoztam nagyon sok mindenről, főleg az özönvíz előtti időszakon és azon, hogy betöltöm-e azt a szerepet, amire Isten teremtett!? Szerintem, egy csipetnyi tudásra, akaratra, erőlködésre sincs szükség ahhoz, hogy a világot kövessem. Egyáltalán nem tesz próbára, nem kihívás ezt megtenni. Ez tény. Ahhoz, hogy az Igét tudjam követni, szükségem van szenvedélyre, erkölcsre, kitartásra, önfegyelemre és szellemi vezetésre. Bármelyiket is követem, mindkettő ÉLET, csak az egyik múló, a másik örök. Az egyikkel még magamat sem tudom megmenteni, a másikkal életek menthetők. Néha csak többet kéne gondolnom arra, hogy mi történik a halál után. Többet kéne gondolnom arra, hogy mit teszek a kezeimmel, amit Istentől kaptam. Merre megyek a lábaimon, amit Istentől kaptam. Mit mondok ki a számmal, amit szintén Istentől kaptam. Mi különböztet meg a világtól? Van egyáltalán valami különbség?

A válasz: persze, hogy van! Bár nem mindig teszem – megyek – mondom azt, ami a lehető legjobb, de Istent követem és kitartok mellette.

1 Pt 1: 16 – „Szentek legyetek, mert én szent vagyok.” A SZENT szó jelentése = más! Ne akarj te sem normális lenni, mert a normális nem működik!

2 hozzászólás a(z) “NOÉ film – Amiért Isten teremtett engem”

 1. dz szerint:

  “A film röviden: nagyon tetszett, a történet lényegét tökéletesen átadta, ami az özönvíz okát fejti ki.“. Olvasd végig és értelmezd a szép magyar nyelv összetett mondatát először! -> A film igenis nagyon jól bemutatta az özönvíz előtti életet a földön, amikor az emberek teljesen elveszítették a teremtésük célját és értelmét! Ha szerinted nem igazán ábrázolta a film ezt, akkor érdemes még egyszer megnézned. A bukott angyalokról egy szót sem ejtettem, mivel az eredeti tekercs írások most pont nincsenek nálam és nem tudtam elolvasni, nem is voltam ott, de nem tartom kizártnak, hogy volt hasonló. Bár minden bizonnyal: bukott angyal nem fogja Isten tervét támogatni!… ahelyett, hogy minden keresztény ezeken lovagol, örülni kéne, hogy kedves Hollywood bácsi (ha profit céljából is, de) elkészítette nekünk ezt a filmet, amin keresztül Isten képes szólni mindenkihez, kivéve ha a hazugságokra fókuszálunk, ami amúgy pont a Sátán terve! Inkább erre kéne koncentrálni és hogy sok nem keresztényhez eljutott ez a történet, amit még egyszer hangsúlyoznék, hogy igenis átadta a történet alap lényegét a körítések, időbeli változtatások, név és karakterek kitalációja ellenére is! Próbáltam a pozitív dolgokat kivenni belőle, és szerintem így kéne tennie minden kereszténynek is, persze tudva közben a bibliai igazságokat!

 2. Alabama szerint:

  Üdv!

  ” A film röviden: nagyon tetszett, a történet lényegét tökéletesen átadta, ami az özönvíz okát fejti ki. ”
  Nem tudom milyen Bibliaismereted van, de ha szerinted ez a film tökéletesen átadta a történetet, akkor ott komoly gondok vannak……. ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket:
  http://idokjelei.hu/2014/04/a-noe-film-bukott-angyal-hosei/?fb_action_ids=695310893845872&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.U0BNw8gAkG0.like&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22695310893845872%22%3A248427528675432%7D&action_type_map=%7B%22695310893845872%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%7B%22695310893845872%22%3A%22.U0BNw8gAkG0.like%22%7D#.U0GRFDPt5DN.facebook