Mozdulj – tegyél valami teljesen újat

// június 15th, 2010 // Blog

Mostanában teljesen ez van bennem, hogy nem olyan emberekre van szükség, akik tudják a bibliai összefüggéseket, akik minden részletét ismerik, de nem tesznek semmit. Ne érts félre, fontos, hogy tudjuk mi van a bibliában, de szimplán a tudás nem ér semmit. Én hiszek benne, hogy többet ér 1 olyan ember, aki kilép a négy fal közül és elkezdi szeretni az embereket, a városát, mint 10 akinek a „feje nagy”. Ha azt szeretnénk, hogy ébredés legyen a környezetünkben, akkor nem Istenre kell várnunk, hanem nekünk kell valamit megváltoztatnunk. Christine Caine is ezt a kihívást helyezte a magyar gyülekezetek, pásztorok elé. Attól sem kell félnünk, ha hibázunk, csak merjünk kipróbálni új dolgokat.

Jelenleg Magyarországon rengeteg család reménytelen, mivel az árvíz elvitte mindenüket. Ez egy hihetetlenül nagy lehetőség arra, hogy megmutassuk Isten szeretetét. Az én gyülekezetem, a KKE és a hozzá tartozó egyesület (Extrém Generáció Egyesület) az egyik fő szervezője egy jótékonysági programnak Székesfehérváron, ahol az árvízkárosultaknak fogunk pénzt gyűjteni.

Ha te is szeretnél a részesévé válni az adománygyűjtésnek, akkor gyere el te is a programra, és szimplán érezd jól magad az árvízkárosultakért.

Hogyan tudok bekapcsolódni?
–         hozzál magaddal gyerekruhákat (előtte mosd ki a ruhákat)
–         hozzál tombolának való tárgyakat, felajánlásokat (jelezd ezt előre nekünk)
–         szimplán gyere el a programra és vegyél részt a tevékenységekbe és legyél nagylelkű
–         hozz el másokat is magaddal a rendezvényre

Mikor lesz a rendezvény?
–         2010. június 27. (vasárnap)
–         kezdés: 15:00
–         helyszín: István Király Általános Iskola Palotavárosi tavak (Google Térkép)
–         programok: futóverseny, mászó fal, arcfestés, íjász bemutató, kalandpálya, sportok, koncert és még sok minden…

Mozduljunk együtt az Árvízkárosultakért. De ez csak egy példa, amit mi próbálunk tenni a városért. Még sosem csináltunk ilyet, nem tudom milyen lesz, de kipróbáljuk.

7 hozzászólás a(z) “Mozdulj – tegyél valami teljesen újat”

 1. Zsuzsa szerint:

  Kérdés: csak gyerekruhákat? És mi lehet tombolatárgy? És ne mondd,hogy bármi mert nekem erről nagyon sok minden eszembe jut zoknitól a kutyakölyökig, oké tárgy lévén élő állat kilőve,de akkor már trófea úgyhogy mégis jöhet 😀 Bocsi 🙂

 2. Zsuzsa szerint:

  Ez jó 🙂 Ti ketten… 😀 Szeretem az ilyesfajta eszmecserés kicsit vitatkozós dolgokat 🙂 Nem igazán ismerem a bibliát (igyekszem pótolni) elolvastam a 127. zs-t lehet hogy rosszul értem,de azt hiszem ott arról van szó,hogyha Isten nem támogat mindegy mit csinálsz nem fog működni. A fenti írásban meg arról van szó,hogyha tudod mit kell tenned és Isten áldása is rajtad és az ügyeden van,akkor lépj, tedd amit kell,ne csak imádkozz változásért,mert Isten már megtette az első lépést avval hogy a szívedre helyezte azt a dolgot,most te jössz,de ha nem teszed meg a magad részét teljesen mindegy mennyire szereted,hiszed Istent, vagy tudod, hogy mit kéne tenni, ha nem teszed. De úgy vélem abban mind egyetértünk, Isten nélkül nem lenne semmi,és ezt értsd úgy SEMMI 🙂

 3. Ursus szerint:

  “Második, nem hinném, hogy Isten nélkül nem lennél képes elmenni munkába/iskolába, vagy elmenni a gyülekezetbe! Több milliárd ember képes megtenni ezt nap-mint-nap Isten nélkül.”
  Ők nem ismerik Istent, de Isten általános kegyelme rajtuk is megnyilvánul. Pont ilyenekben, hogy képesek élni, szerveződni, fejlődni. 127. zsoltár.

  Amúgy szerintem sem térünk el nagyon.

 4. demenyzo szerint:

  Na jó, nem akarok annyira belemenni. Először, ha otthon ülünk, és csak imádkozunk nem fog történni semmi, ezért írtam, hogy tennünk kell valamit. Második, nem hinném, hogy Isten nélkül nem lennél képes elmenni munkába/iskolába, vagy elmenni a gyülekezetbe! Több milliárd ember képes megtenni ezt nap-mint-nap Isten nélkül.
  Az ige, amit te írtál, persze, hogy így van. Ez a kegyelemről szól Isten és közöttem. De én az ember-ember közötti kapcsolatról írok, ahol mondjuk ugyanúgy nekem kell előbb szeretnem a nem keresztény embereket.
  Ez eléggé összefüggő dolog. Értem mit mondasz, nagyon kicsi a különbség amiket itt írunk:) Kül nem akarlak meggyőzni, örülök, hogy különbőzőek vagyunk! Milyen gáz lenne mindenki ugyanúgy gondolkozna:)

 5. Ursus szerint:

  Nem győztél meg. Mármint azzal egyetértek, hogy rajtunk keresztül munkálkodik. De azzal nem, hogy amikor mi már nem tudunk többet tenni, akkor lép be Isten, “kiegészítőként”. Ez ugyanolyan: ha már kifogytam az ötletekből és lehetőségekből, akkor jobb híján imádkozom. De szerintem nem, amire elvileg képes is vagy, csak Istennel tudod véghez vinni.

  Az igevers előtt, amit írtál ez van: “szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!” Itt is előbb munkálkodott Isten, egy sima, előzmény nélküli szeretetparancs kivitelezhetetlen lenne.

 6. demenyzo szerint:

  Ha megtesszük a mi részünket, akkor Isten megteszi azt, amit mi már nem tudunk megtenni. “arról fognak megismerni titeket, hogy szeretitek egymást” – ezt a szeretetet kell elkezdenünk, a többit Isten teszi. Nem azt mondtam, hogy nincs szükségünk Istenre. De Isten az embereken, rajtunk keresztül munkálkodik.

 7. Ursus szerint:

  “Ha azt szeretnénk, hogy ébredés legyen a környezetünkben, akkor nem Istenre kell várnunk, hanem nekünk kell valamit megváltoztatnunk.”

  Szerintem már sokszor befulladt ez a gondolat a történelem során. Hiába fáradoznak az építők, ha az Úr nem építi a házat, avagy hiába teszel bármit az ébredésért, bármilyen lelki megmozdulás csakis Isten Lelkének a munkája. Szolgálj úgy, mintha minden rajtad múlna, és fogadd el, hogy nem rajtad múlik.

Írj hozzászólást

*