Miért kezdett el süllyedni?

// április 22nd, 2013 // Rövid üzenet

Most hétvégén beszélgettünk néhányan egy új számról, amit a dicsőítő csapattal megtanultunk. Azt igét juttatja eszünkbe a dal, mikor Péter kiszáll a hajóból és elkezd a tengeren járni. Hatalmas hite lehetett Péternek, hogy tényleg megcsinálja. Annyiszor hallhattuk már a történetet, hogy nem is gondolunk bele igazán… a vízen… hajó nélkül… valaki ott messze mondja, hogy lépjek ki… hihetetlen. Aztán tudjuk mi történik, néhány lépés után Péter elkezd süllyedni. Kérdés sem lehet bennünk, hogy miért süllyed Péter. A Biblia azt írja, hogy levette tekintetét Jézusról és a körülményeire, a tengerre kezdett el fókuszálni és arra, hogy ez LEHETETLEN.

Mi mégis, mikor beszélünk erről sokszor csak azt mondjuk, hogy Péter amikor a körülményeire nézett és elkezdett süllyedni, elvesztette a hitét. Szerintem egyáltalán nem a hit hiánya miatt kezdett el süllyedni. Sokszor mi is teszünk, mondunk olyan dolgokat, amik után “elkezdünk süllyedni”, pedig az előző nap még ott voltunk a gyülekezetben, dicsőítettünk és imádkoztunk tele hittel. És nem hinném, hogy mikor valami rosszat követünk el, hirtelen elvesztettük volna a hitünket. Lehet nekünk hatalmas hitünk, de ha levesszük a tekintetünket Jézusról és a fizikai körülményeinkre kezdünk el figyelni, akkor kezdünk el süllyedni.

Az utóbbi időszakban úgy éreztem, hogy süllyedek. De Isten megmutatta ezen a dalon és igén keresztül, hogy mikor süllyedek, ez nem a hitetlenség eredménye, mert ugyanúgy van hitem, csak elkezdtem a körülményeimre fókuszálni, minthogy továbbra is Jézusra nézzek!

 

Írj hozzászólást

*