Mi van a szívedben?

// március 3rd, 2010 // Blog

Ma olvastam egy nagyon jó kis tanítást. Annyira jó, hogy lefordítom nektek. Annyira egyszerű, de mi már annyira túl bonyolítottuk, hogy hihetetlen. Saját dolgokat is beleírok, majd szóval, ha már olvastad angolul, akkor nem azért írok mást, mert nem tudok angolul. 🙂

Zsid. 8:10 – „törvényeimet elméjükbe adom, és szívükbe írom azokat…”

Sokan úgy hisszük, hogy nem bízhatunk meg a szívünkben. Olyan igékre alapozva, mint „Csalárdabb a szív mindennél, javíthatatlan; ki tudná kiismerni?!” (Jeremiás 17:9), eltekintünk attól, hogy Jeremiás olyan emberhez szólt, aki még nem fogadta el Jézus, mint Urát és Megváltóját.

Olyan emberek jöttek hozzám, akik ezt mondták:
„Pásztor Prince, nem tudom kéne csinálnom az életemben.”
„Mi van a szívedben? – kérdeztem az egyiktől.
„Gyerekek között szeretnék dolgozni.”
„Akkor dolgozz gyerekek között”
„De az Úrra várok, hogy mondja el nekem, hogy ezt tegyem”
„Nos, Ő adta a vágyat arra, hogy gyerekek között dolgozzál!”
„De ez a vágy, a szívemből jön. Honnan tudjam, hogy Istentől való?”

Kedves barátom, amikor megtértél, egy teljesen új szívet kaptál: „Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek…” (Ezékiel 36:26), és ezért már bízhatsz a szívedben, mert Isten folyik benned, és Ő vezet a szíved által. Ne aggódj, az Ő „súgása” a szíveden keresztül sosem mond ellen az Ő Szavának. Ez egy sikerhez fog vezetni.

Gyakran rájössz, ha ezeket a belső ösztökélést követed, hogy ezeket valójában Isten adta a szívedbe és az elmédbe. Emlékszem, évekkel ezelőtt amikor egy gyülekezeti vezetővel találkoztam, és ezt mondtam: „tényleg úgy gondolom, arra vagy elhívva, hogy teljes munkaidőben pásztor legyél”. Végén kiderült, hogy az a vezetői is ugyanezt érezte belül. Látjátok, Isten már vezette belül efelé. Ma egy teljes munkaidőben dolgozó pásztor.

2009 elején olvastam egy igét, és úgy éreztem, hogy a gyülekezetnek többről kell szólnia, mint csak a vasárnap. Úgy éreztem, ki kell mennünk a városba, és segítenünk kell az embereknek, ahogy csak tudunk. Létrehoztunk egy olyan szolgálatot, hogy: „A városért és az emberekért”. Egy kicsit őrültségnek tűnt, de megcsináltuk. Felvettük a kapcsolatot az önkormányzattal és elkezdtünk szememet szedni és parlagfüvet feltérképezni a városban. Nem nagyon értették, hogy miért csináljuk, de azóta Isten hatalmasan használta ezt. Olyan kapcsolataink alakultak ki a városi szervekkel, hogy hihetetlen. Olyan ajtók nyíltak meg előttünk, mint gyülekezet előtt, hogy nem akartuk, és még mindig nem tudtuk igazán felfogni.

Ha valamivel szeretsz foglalkozni és vagy egy vágy benned, hogy azt csináld, akkor ne gondolkozz többet, csak csináld. Isten maga mondta: „hogy Ő maga fog vezetni minket”. Ne kételkedjünk ebben, és ne aggódjunk, hogy mi fog kijönni az egészből. A te dolgod, hogy csak kövesd ez az áramlást. Isten dolga, hogy benned munkálkodjon: „mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően” (Fil. 2:13)

Mert Isten adott neked új szívet, Ő a saját vágyát írja a te szívedre. És ahogy betöltöd ezeket a vágyakat, előre lépés lesz az életedben. Akármit fogsz tenni, boldogulni fogsz, és túláradásod lesz!

8 hozzászólás a(z) “Mi van a szívedben?”

 1. demenyzo szerint:

  wow Zsuzsi. jah,, mennyire igaz már!!!

 2. Zsuzsa szerint:

  Ez tényleg jó.Pár helyre ki kéne plakátolni ,ha mindenki azt tenné amit igazán szeretne,amihez Istentől tehetséget kapott boldog lenne a világ:) Talán eleinte furcsa is lenne annyi vigyorgó arcot látni mindenfelé:D

 3. Geo szerint:

  Réka!!! Nagyon jó, hogy ott vagy az Ifiben…Értékes vagy és fontos, ezt tudnod kell!!! 🙂 Szeretlek!!! 🙂

 4. Kis Réka szerint:

  sziasztok!
  Nekem nagyon teccenek ezek szeretem őket olvasni mert télleg nagyon tanulságos!
  és persze nagyon szeretek is ifibe járni:D

 5. hajnalcsillag szerint:

  ez mondat ütött nálam: Ha valamivel szeretsz foglalkozni és vagy egy vágy benned, hogy azt csináld, akkor ne gondolkozz többet, csak csináld.

 6. Móni szerint:

  ez tényleg tök jó! sokszor az emberek azért bonyolítják annyira a dolgokat, mert nem hiszik el, hogy Isten egyszerűen is tud szólni. Régebben mielőtt én is elkezdtem volna gyerekekkel foglalkozni, megvolt a kérdés bennem, hogy Isten mégis hogyan akar engem használni…Aztán miután hallgattam a szívemre, és elkezdtem azt csinálni, amihez értek, és elkezdtem a kicsiket tanítani, és csak velük foglalkozni, Isten rengeteg dolgot tanít nekem rajtuk keresztül.
  Örülök, hogy hallgattam az ő ‘súgására’ 🙂

 7. Geo szerint:

  Ez nagyon jóóóóóóóóóóóóó!!! Szeretem Joseph Prince tanításait :):):)

 8. […] Mi van a szívedben? – Mi lenne ha – Hiány Vs. […]

Írj hozzászólást

*