Ki vagy? Hogyan látod magad?

// június 18th, 2010 // Blog

EF. 1:3-5 „minden áldás leszKrisztusban” – Krisztusban…(Benne) – mit jelent, hogy Jézussal egy hatalmas áldásunk lesz, bővelkedés az életben.

EF. 1.6 – Szeretett Fiában.

Sokszor az életben az határoz meg minket, amivel foglalkozunk, ami a munkánk, amit mások gondolnak rólunk, De a biblia azt írja, hogy tetszünk Neki. Tetszel Istennek. Nem is a fényképet a „Fájszbukon” vagy az igazolványodon határoz meg. biztos vagyok benne, hogy az okmányirodában arra törekednek, hogy minél rosszabb képet készítsenek rólad.

Azt írja: kik vagyunk, és miért élünk?! Erre ad választ. (valaki úgy éli az életét, hogy nem tud erre válaszolni) – azzal töltik az életüket, hogy: próbálják bizonyítani kik is ők, miért élnek?! – azzal, hogy én megtudtam, hogy ki vagyok és miért élek, megváltozott az életem! Te egyáltalán szeretnéd, hogy megváltozzon az életed pozitív irányban?

Magunkra kell venni, hogy Jézus mit gondol rólunk. Ahogy mi gondolunk magunkra, és mondunk magunkról, teljesen más lehet, mint amit Isten gondol rólunk, és mond a bibliában. A biblia azt írja, hogy nagyszerű jövő áll előtted, nagy lehetőségek, túláradó élet, hatalmas remény, Isten szeretett fia-lánya, különleges ember, kiválasztott, királyi. Hogy illik mindez bele, ahogy te gondolsz magadra?

Volt egy pali, aki magára tetoválta egy híres bűnözőnek a nevét: Jars Black (Jars Black vagyok). Az életben ugyan ilyen nevekkel vagyunk körbeírva, ránk vannak tetoválva, megmutatja kik vagyunk, de nem azt, ahogy Isten lát minket, hanem, hogyan éljük az életünket.
Mózest, amikor elhívta Isten, Mózesnek 2 kérdése volt:
–          ki vagyok én?
–          Ki vagy te?

Ezekre a kérdésekre kell tudnunk a választ, hogy ki Isten, és ki vagyok én?!

Nem csak, hogy ki vagyok, hanem ki lehetsz Krisztusban?! Ha egy jobb jövőt szeretnél látni, akkor ne válj azzá, amit mások mondanak, válj azzá, ahogy Isten lát!

A nők 13% gondolja azt magáról, hogy szép. A férfiak 28% gondolja azt magáról, hogy jóképű. 94% a férfiaknak megváltoztatna valamit magán, ha tehetné. A nőknél ez a szám 99%.

És meg tudod változtatni magadat, ha úgy gondolsz magadra, ahogy Isten lát. Ehhez annyit kell tenned, hogy rájössz: ki vagy Krisztusban! És ez nem csak a saját magad hozzáállását változtatja meg, hanem az egész életedet.

Nem az vagy, aminek mások gondolnak. Az vagy, akinek tartod magad.

Ha Istentől kapod a magabiztosságodat:

 1. Nem kell mások önértékelését romba döntened, hogy a tiéd nagyobb legyen (amikor másokról negatívan beszélt, akkor igazából magadról beszélsz, a saját magabiztosságodat szeretnéd növelni)
 2. Nem kell a belevaló csávó arcot mutogatnod (Stelly nagy emberke, és mégis kiáltani tud Istenhez, magabiztos aki ő) – ilyen a stílusom, akkor valószínűleg ilyen vagyok belül is.
 3. Megbocsát a másiknak, akkor is, ha nem kértek tőle bocsánatot. Ilyen mindenkivel történik, amikor olyanokat mondanak rólunk, ami nem igaz. Tovább kell lépnünk, megbocsátani és nem hagyni, hogy ez határozzon meg.
 4. Más, tehetséges embereket nem fenyegetésként látják maguk mellett. Amikor azt látom, hogy a másik csapatból a Matkó üt egy home runt, akkor örülök neki. Nem érzem fenyegetnek magamat miatta. Amikor olyan új tehetséges emberekkel találkozom, akik nagyok jók a design-ban, örülök nekik.
 5. A csalódásokat megfordítod az életbe egy pozitív dologgá. Mint József a bibliában. Meg akarták őlni, eladták, megvádolták hamisan, börtönbe vetették. De József arra épített, aki Isten volt és arra, ahogy Isten látta. Mint ma Joyce Meyers, akit molesztáltak gyerek korában, és ezeket meséli el, és ezzel segít milliónyi embernek.

Magabiztosság csak Istentől jöhet. Az hogy ki vagy, más embertől nem jöhet rá válasz. Egy király lánya vagy és egy király fia vagy. Ez határozzon meg, ne az, hogy mit gondolnak mások rólad.

2 hozzászólás a(z) “Ki vagy? Hogyan látod magad?”

 1. Geo szerint:

  Ez nagyon jóóóóóóóóóóóóóóó!!! 🙂 Bárcsak minden ember így gondolna magára!!! 🙂

 2. szasza szerint:

  a legjobbkor jött ez a bejegyzés.. kössz!

Írj hozzászólást

*