Keresztényként pokolba vezetni másokat?

// április 10th, 2014 // Rövid üzenet

Egy számomra is fura gondolatom támadt, amikor az jutott az eszembe, vajon lehetséges-e, hogy keresztényként pokolba vezessek mást? Máshogy: Lehetséges-e, hogy én a mennybe megyek, mert megtértem, viszont másokat a pokol felé vezetek?!

Ha van valami ötleted, példád, igéd, akkor írd meg! Kiváncsi vagyok, hogy ki mit gondol erről! Szép napot!

4 hozzászólás a(z) “Keresztényként pokolba vezetni másokat?”

 1. mákoscseresznye szerint:

  Nekem mostanában azért fáj sokszor a szívem, mert szeretteim közül néhányan egyszerűen képtelenek befogadni Jézust az életükbe és nem is tudják felfogni, hogyan tudok Őt követve élni. Nem tudsz velük mit csinálni, csak rájuk hagyod a látásmódjukat, mert az már annyira csőlátás hogy változtatni rajta nem lehet és igen, lehet hogy ezzel a pokolba vezeted őket. Viszont azzal sem tennél jót, ha folyamatosan Jézusról beszélnél, mert akkor még jobban bigottnak tűnhetsz, ami lássuk be-nem túl szimpatikus.
  Jobban érdemes a kortársakkal foglalkozni, mert ha 0-24-ben Istennek tetsző életet élsz, egy idő után feltűnik majd neked az a végtelen szeretet ami árad belőled és elkezdenek érdeklődni a vallás iránt. Na, ők azok, akiket képtelenség a pokol felé vezetni. Hiszen lehet, hogy egy barátodnak életében 10 embertől kell hallania Jézusról a megtéréséig, és te voltál az első állomás számára 🙂

 2. Kalincsák Dia szerint:

  Szerintem nem, mert ha vezetsz valakit, akkor az azt jelenti, hogy mindketten egy irányba mentek (pl ebben az esetben mindketten a mennyországba).

  Viszont az embereknek szabad akarata van pár dologban pl:
  -elfogadja-e Jézust megváltójának
  -mennyi időt időt tölt Isten megismerésével
  -mennyi időt tölt olyan emberek társaságában akik követik Őt

  Szerintem a vezetés alapvetően arról szól, hogy példamutatással jársz elöl, és adsz tanácsot ha tudsz és támogatod a másik embert, pl nem hagyod ott amikor tök nehéz időszaka van. Viszont nem dönthetsz és nem tehetsz meg bizonyos dolgokat helyette (pl nem tudod megváltoztatni a gondolatai, hozzáállását).

  (Remélem hasznos volt, vagy segített valamennyit:)

 3. Láng András szerint:

  43 „Mert nem jó fa az, amely romlott gyümölcsöt terem, sem nem romlott fa az, amely jó gyümölcsöt terem. 44 Mert minden fa a saját gyümölcséről ismerszik meg; mert a tövisről nem szednek fügét, sem pedig a szederről szőlőt. 45 A jó ember is a szívének jó kincseiből hoz elő jót, a gonosz pedig gonoszat hoz a gonoszból; mert a szív teljességéből szól a száj.” Lk 6, 43-45

  Ha megtértként jó fa vagy, jó gyümölcsöt termesz. Ha a pokolba vezetsz másokat, romlott fa vagy. Szerintem ez az ige elég egyértelmű.

  Áldás & békesség,

  András

 4. Bazsi szerint:

  Szerintem olyan nincs, hogy csak a mi rossz vezetésünk miatt kerülne valaki a pokolra. Meg keresztényként szerintem nem tudunk annyira rossz vezetést adni, hogy emiatt oda kerüljön valaki. A saját döntése valakinek akkor is saját döntése, ha jól vezeted, meg akkor is ha rosszul. Szerintem egy kereszténynek ahhoz, hogy pokolba vezessen másokat, az szükséges, hogy szándékosan döntsön így, ami pedig felveti azt a kérdést, hogy valóban keresztény-e. De szerintem a te esetedben nem áll fenn ez a veszély:D

Írj hozzászólást

*