Jakab 4

// április 19th, 2013 // Blog, Rövid üzenet

Lehet, hogy egy kicsit beteges, de már legalább 1 hete a Jakab 4-et minden nap elolvasom. Ami nagyon szólt hozzám, az a 2-3 vers:

Jakab 4:2 “Kívántok valamit, és nem kapjátok meg, öltök és irigykedtek, de nem tudtok célt érni, harcoltok és viszálykodtok. Mégsem kapjátok meg azért, mert nem kéritek.” – hát itt nekem már egy hatalmas AWWWWW jut mindig az eszembe! Egy csomó mindent akarunk, szebben fogalmazva, szeretnénk, de nem érjük el őket, csak harcolunk és vágyódunk utána. És erre azt mondja az ige, hogy azért nem kapjuk meg, mert nem kérjük! ÁHHH, és mennyire igaz. Sokszor annyira elvagyok foglalva azzal, hogy megszerezzek, elérjek valamit, hogy elfelejtem elkérni Istentől…

Jakab 4:3 “Vagy ha kéritek is, nem kapjátok meg, mert rosszul kéritek: csupán élvezeteitekre akarjátok azt eltékozolni.” – de ha mégis kérjük, lehet akkor sem kapjuk meg, mert akkor meg rosszul kérjük. Annyira szeretem az igét, mert mindenre kitér. Tehát nem elég kérnem valamit, azt a helyes motivációval kell kérnem, itt erről van szó!

Én most egy olyan szituációban voltam, ami inkább a Jakab 4:2-ben van leírva. Annyira akartam valamit, megvizsgáltam a motivációmat is, imádkoztam érte, de nem kértem Istent, hogy adja meg! Amikor ezt elolvastam, azonnal már úgy imádkoztam, hogy kértem Istent. Biztos vagyok benne ez az ige mindenkihez szól, mert az ige ÉL és BESZÉL.

Írj hozzászólást

*