Istennek számít

// április 6th, 2010 // Blog

Már évek óta olyan válaszokat kapok a környezetemből, amikor valami üzleti ötletem van, hogy legyek csak azzal elégedett, amim van. Jézus is szegény volt és nem biblikus, ha valaki gazdag. Ne akarj gazdag lenni, majd a Mennyben meg lesz mindened. Nem pont ezekkel a szavakkal, de a lényege ez volt. Nagyon sokat gondolkoztam ezen, főleg mert egy üzleti főiskolán tanulok. De akkor miért tanít a Biblia többet a pénzügyekről, mint bármi más témáról? (1500 igében, ne akard, hogy felsoroljam) Egy kicsit vonatkoztassuk el a pénzügyeket is, mert nem csak a pénzről van itt szó. Miért van a Biblia, ha Istennek nem számít, hogy milyen életed van a földön?! A Biblia tele van olyan szellemi elvekkel, segítségekkel, mellyel jobbak lehetnek a kapcsolataim másokkal, amitől megváltozhat a saját életem, amitől jobb lehet a pénzügyi helyzetem és minden más problémára választ ad, ami egy normál ember életében előfordulhat. Ha Istennek nem számítana a pénzügyem, akkor nem lenne Biblia sem, mivel akkor nem számítana Istennek, hogy milyen az életem a Földön. És akkor miért halt meg Jézus az összes betegségemért például? Ézs 53: 4-5 Istennek számít, hogy milyen életed van a Földön. Ő azt akarja, hogy egy bőségben teli életed legyen. Érted?

Ha csóró vagyok, akkor hogy tudnék „kenyeret adni az éhezőknek”? – Ézs. 58:10

2 hozzászólás a(z) “Istennek számít”

  1. Dóri szerint:

    wow… ez nagyon ott van 🙂 eszközök nélkül nem sokat tudsz tenni, de ha használod, és kamatoztatod azt, amid van többre viszed, és kitüntetést kapsz… nem véletlenül vannak az adottságaid, az értékeid, a kreativitásod, és az ötleteid 🙂 nem véletlenek azok a dolgoka, amikben tehetséges vagy… a kérdés csak, hogy mire használod, hogy mihez kezdesz vele :)?!
    olvasd csak el a Máté 25,14-30

  2. Zsuzsa szerint:

    Azt hiszem,ha mindenki úgy gondolkodna,hogy elég nekünk amit Isten teremtésünkkor ad és nem kell semmiért megdolgoznunk, tanulnunk, fejlődnünk, jó sok ember szaladgálna pucér hátsóval,analfabétán. Jézus egyáltalán nem volt szegény,pont annyija volt amennyit szeretett volna magának! Ha elégedetlen lett volna az életével,vagyoni helyzetével, tesz érte és változtat (terülj-terülj asztalkám 😀 ) Úgy emlékszem jópárszor megtette!

Írj hozzászólást

*