Isten az igazi erőd

// április 8th, 2010 // Blog

Ef: 6:10 – végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az Ő hatalmas erejében.

Ez nagyon jó. Tudom, hogy mindenkinek az életében van valami, egy olyan rossz szokás, amiről „le akar szokni”. Ilyen például a dohányzás. Keresztény létünkre a dohányzást és hasonló rossz szokásokat hozhattunk magunkkal. Megtértünk, de még mindig ott vannak az életünkben. Le akarunk szokni, kérjük Isten segítségét, de nem tudtuk feladni teljesen. Van ilyen, mindenkinél van valami.

Amikor azt mondjuk, hogy:
„Tudom kezelni a saját problémámat, Uram.”
Isten válasza: „Oké, akkor kezeld te”.
Amikor azt mondjuk, hogy:
„Segítsd Uram. Szükségem van rád, nem tudom kezelni egyedül.”
Isten erre: „Jóóó, már vártam, hogy mikor mondod ezt, akkor most nézd, mit teszek”.

– Isten szereti, ha tőle akarsz függni.

Amikor azt hiszed, hogy erős vagy és hogy nincs szükséged Istenre, akkor Ő nem tud segíteni. De mikor szükséged van Rá, és Rá nézel, nem fog elhagyni. Akkor jön és az erőd lesz.

Amikor odajön hozzám egy dohányos keresztény ember:
„Imádkozz értem, hogy Isten segítsen leszokni. Le akarok szokni a dohányzásról”
Válasz: „Nem tudsz leszokni, de Isten tud”.
„Igen, tudom, hogy nekem nem megy. De Isten segítségével, megtudom tagadni magamtól és mindent megteszek, hogy leszokjak erről a rossz szokásról”.
Válasz:”Nem, te nem tudsz leszokni, Isten tud”.

Meg kell értenünk, hogy ez nem a saját erőnkből fog jönni, hanem akkor, fel kell fognunk Isten nagyságát, és hagynunk kell, hogy Ő megcsinálja. Nem kell neked megpróbálnod leszoknod, hanem amikor rá akarsz nyújtani, akkor Isten szólni fog, és Isten fogja a kezedet megállítani, hogy a cigit a szádhoz tegyed.

Amikor E/1. személyben beszélsz, hogy én majd megcsinálom, akkor ezzel kimondod, hogy nincs igazán szükséged Isten segítségére. Mondd azt Istennek: „Én nem tudok leszokni, de te letudsz szoktatni engem”. És ezt nem csak a dohányzásra érvényes, ami a legjobb hír.

Tudom, hogy sok keresztény küzd a dohányzással. Biztos néhányan elítélnek emiatt, de remélem tudod, hogy én nem! Lehet, hogy úgy érzed rossz példa vagy mások számára?! Amíg még nem tudod feladni a dohányzást, kommunikáld ezt a többieknek, csak mond: „Tudom nem helyes, egyre ritkábban gyújtok már rá, és tudom, hogy Isten le fog szoktatni róla.”

7 hozzászólás a(z) “Isten az igazi erőd”

 1. Dóri szerint:

  Lol Zsuzsi! Most hogy így belegondolok! Isten az első számú drukkerem! 🙂

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Zoltan Demeny. Zoltan Demeny said: Isten az igazi erőd http://goo.gl/fb/fFIUS […]

 3. Zsuzsa szerint:

  😀 Elképzelem Istent ahogy drukkol: – Mondd már ki,mondd már ki… 😀

 4. Zsuzsa szerint:

  Már az is nagy eredmény ha valaki tisztában van vele,hogy van rossz szokása.Sokan nem gondolják,hogy amit tesznek ártalmas rájuk és a környezetükben élőkre, legyen az dohányzás, alkohol, drog, evéskényszer, sebességmánia versenypályán kívül, vagy akár túlzott rendmánia, bármi amit kényszeresen csinálunk rossz dolog. Isten segít,mint mindenben,de nekünk kell eldönteni hogy meg akarunk változni,senki sem határozhat helyettünk, pedig hányszor döntenénk mások helyett is, mikor látjuk a rosszat (előbb mint saját magunknál 🙂 ), fránya szabad akarat 😀

 5. Geo szerint:

  Tényleg Isten az egyetlen, aki képes segíteni neked!!! Ezt tapasztalatból mondom. Én is nagy dohányos voltam, amíg meg nem tértem. De amikor megtértem tudtam, hogy le kell tennem, mert már nem láttam értelmét és szégyelltem ezt a szokást. De nem tudtam szabadulni tőle, egészen addig, amíg Isten segítségét nem kértem. Amikor hozzá mentem, soha többet nem gyújtottam rá és nem is kívántam már többé, nem volt rá szükségem. Egy nap alatt letudtam szokni…véglegesen!!! Hoztam egy döntést, hogy Istenhez fordulok…és Azóta sem gyújtottam rá, pedig ennek már 11 éve, már soha nem is fogok!!! Isten az igazi SZABADÍTÓ!!!

 6. Dóri szerint:

  hűűűű! pontosan erre volt szükségem! 🙂 jajj de jóóóóó!!!! 🙂 🙂 🙂 I <3 demenyzo.hu 🙂

 7. Toma szerint:

  ez.. így reggel .. elég jól esett. 🙂

Írj hozzászólást

*