Honnan tudom, hogy jó döntést hoztam?

// augusztus 27th, 2010 // Blog

Ami vágy, cél van bennem, az Istentől van. Ő tette belém, amikor megteremtett. Bármi célom van az életemben, azt ígéri Isten, hogy segít elérni. Viszont jó lenne tudnom, hogy jó vagy rossz döntést hoztam-e meg?! Ezt néhány módon tudom mérni, mivel minden döntésnek van gyümölcs/eredménye.

Milyen döntésekről beszélhetünk?
– magánéletem
– barátaim, társaságom megválasztása
– kerrierem és munkahelyem megválasztása
– kit választok társamnak (párválasztás)
– pénzügyi döntéseim
– szolgálattal kapcsolatos döntéseim

A rossz döntésem eredményei:
– megszakadt Istennel való kapcsolatom
– kiszakadtam a gyülekezetből
– nem szolgálok a gyülekezetben már
– megszakadt a kapcsolatom a gyülekezeti barátaimmal, akikre addig számíthattam és számítottam

… ha rejtegetem a döntésemet a gyülekezetem pásztora, vezetői és barátaim elől, akkor valószínüleg rossz döntést hoztam …mert ilyenkor nem vagyok büszke a döntéseimre, tudom belül, hogy valami nincs rendben.

A jó döntésem eredményei:
– megerősödött Istennel való kapcsolatom
– mégjobban megszerettem Isten egyházát
– a szolgálatom szárnyakat kapott

… ha jó döntést hoztam, akkor örömmel elmondom a pásztoromnak, gyülekezeti vezetőimnek és barátaimnak, akik velem együtt fognak örülni és ünnepelni…

Tanács kikérése
Én személy szerint sok ember tanácsát kikérem kisebb-nagyobb döntések előtt. Legyen az a szolgálattal kapcsolatban, pénzügyeimmel, barátaimmal, lányokkal kapcsolatban, karrieremmel kapcsolatban. Kik ezek az emberek számomra? A pásztorom, gyülekezeti vezetők, külső tanácsadók, szüleim és nagyszüleim. Ezenkívül Isten Szavát olvasom és imádkozom. Amikor tanácsot kérsz, az nem szégyen. Bátorítalak, hogy vedd magadat körül nálad okosabb és bölcsebb emberekkel és tanulj tőlük, kérd tanácsukat. A döntés még ezután is a tiéd marad. A jó döntésnél Isten egy békét fog beléd helyezni, és akkor tudni fogod, hogy IGEN, jó döntést hoztam. Illetve számomra nagyon sokat jelent a dezsavű érzés, ekkor tudom, hogy jó időben, jó helyen vagyok.

Túl késő?
Ez mind nagyon jó, de mi van, ha már hoztam rossz döntéseket és látom az eredményeit is? Jó kérdés nem? Biztos felmerült néhányunkban. Isten mindig visszavár. Az Ő szeretete nem változott, mert Ő nem tud nem szeretni engem és téged. Szóval Isten azonnal visszafogad, mint a Tékozló Fiú történetében a fiú apja. Isten tárt karokkal vár vissza. De mi van a gyülekezetemmel? Még mindig szeretnek ott is? Ha nem szeretnek, és nem fogadnak vissza, keress egy másik gyülekezetet, de biztosíthatlak hogy a mi gyülekezetünkben mi is tárt karokkal várunk vissza. Mi is ugyanúgy szeretünk, mint régen… sőt!!!

… ez csak néhány gondolat, ami most kijött belőlem. Ha van hozzáfűznivalód, vagy kérdésed, nyugodtan írj.

2 hozzászólás a(z) “Honnan tudom, hogy jó döntést hoztam?”

  1. Geo szerint:

    Tényleg Istentől kérheted el a legjobb válszokat, ha döntened kell!!! Woooooooooooooow, Lucy-ez hatalmas!!! és a magyarod is nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!! 😀

  2. Lucy szerint:

    Én nem rég egy nagy döntést elött áltam a munkámban(remélem érthető a magyaram). Sokat imádkoztam és kértem egy jel Istentől hogy mit csináljak, maradok ahol az elmult 5 éve dolgaztam vagy lépek és valami újat kezdek amit szeretnék. Pont akkor néztem fel az égre és ott volt egy fehér felhő egy lábnyom formában! Tudtam hogy ez csak nekem és Istentől volt!
    Szóval ha döntést kell hozni csak kérj segitség Istentől és Ő válaszól és segit!
    (Remélem nem baj hogy ennyit irtam rossz magyarban!)

Írj hozzászólást

*