Hit történetei

// december 12th, 2011 // Blog, Rövid üzenet

Róm. 1:10-12 – “…és szüntelenül kérem imádságaimban, hogy Isten akaratából egyszer már el tudjak menni hozzátok. Mert szeretnélek látni benneteket, hogy megerősítésetekre valamilyen lelki ajándékot adjak nektek, vagyis hogy együtt bátorodjunk meg közöttetek egymás hite által, a tietek és az enyém által.”

 

Pál itt a hit történeteinek (bizonyságok) fontosságáról beszél, hogy meg kell osztanunk egymással. Vagyis arról beszél, hogy úgy épül az életünk, hogy megosztjuk egymással hitünket, megosztjuk egymással azokat a történeteket, amikor Istenben bíztunk. Ez olyan, mint amikor facebook-on megosztunk valamit a barátainkkal, egy képet, egy jó kis viccet. Ezt kell tennünk ezekkel a HIT történetekkel is, hogy megosztjuk egymással. Én elmondom az én Hit történetemet és te a sajátodat! És ahogy ezt megosztjuk egymással, ezáltal épül az életünk, ezáltal bátorítjuk egymást.

Ennek az alapja: Bíznunk kell Istenben. Legtöbb esetben nem merünk felszólalni, nem merünk imádkozni valakiért, mert félünk, mit gondolnak majd rólam, ha imádkozom de nem történik semmi?! A másik, ami hátrál minket, hogy “nem vagyok elég jó”. Kevés vagyok én hozzá, hogy valamit is Isten rajtam keresztül is tegyen! Mekkora személyiség lehetett már Pál, nem? És mégis azt mondja, hogy ő is épülni fog a mások által. Bízzunk Istenben, és osszuk meg egymással a Hit történeteit.

 

Írj hozzászólást

*