Ha van Isten, miért engedi ezt a sok rosszat?

// február 4th, 2010 // Blog

Keresztény létemre már nagyon sokszor tették fel nekem ezt a kérdést. Ma is feltették nekem, pontosan így szólt: “Isten szeretete? Kérdezem én, ha tényleg olyan mindenható az istenetek, miért engedi, hogy a jók szenvedjenek? Miért engedi, hogy olyan emberekkel történjenek a legrosszabbak akik nem szolgáltak rá?”

Volt anyázós folytatása is, de azt hagyom:) Most egy kicsit túloztam, de néha felhúzom magam, amikor hazugságokat mondanak. Te nem?
Igazából én teljesen együtt tudok érezni azokkal akik ezt érzik, vagy már valaha feltették magukban ezt a kérdést. Hidd el, hogy már minden ember feltette a kérdést, én is. Mindenek előtt azt tisztázni kell, hogy ha hiszel Istenben, akkor hinned kell a Sátánban is. Nincs olyan, hogy csak Istenben vagy csak a Sátánban hiszel. Mindkettőben hinned kell, mert akkor nincs miről beszélünk. Talán nekem sincs igazam, nem kell mindent elhinned nekem, de azt írja a Biblia a Jn 10:10-ben, hogy: “minden rossz a gonosztól jön, és minden jó Istentől”. Szóval amikor valami rossz történik, biztos lehetsz, hogy a Sátán volt. (De azért ne kenjünk minden bajt a Sátánra, mert mi is képesek vagyunk elrontani a saját életünket a Sátán nélkül is, de ez egy másik blog téma). Ezekután feltehetjük azt a kérdést: “ha Isten mindenható, akkor miért engedi mindezt?” Mivel az emberek kötözködőek, valószínüleg meg is fogják kérdezni, de teljesen jogosan. Azért képes a Sátán ilyekre, mert miután bűnt követett el az ember, azóta a Földön vagyunk és nem a Mennyben. És mivel a Sátánnal együtt ide lettünk küldve, és még a bűn is jelen van, ezért van ereje a Sátánnak erre. És Isten nem robotoknak teremtett, hanem embernek, és ezzel szabad akarat jár.

Én erre biztosan feltenném a következő kérdést: “Akkor miért halt meg Jézus?” – Isten a legjobbat, túláradó életet akar nekünk adni itt a Földön is már, nem csak a Mennyben. Ez nem azt jelenti, ha valaki keresztény, akkor ő soha nem lesz beteg, soha nem lesznek anyagi problémái, nem lesznek érzelmi hullámai, családi problémái és még sorolhatnám. De ez nem így megy. Bár nagyon jó lenne, mindenki bevallhatja. Viszont az írja a Biblia, hogy Jézus a keresztre vitt minden fájdalmat és bűnt és stb. Amikor kereszténnyé válsz, akkor tényleg kevesebb problémád lesz. Például én azóta alig voltam beteg, előtte nagyon beteges voltam. Már biztosan 2 éve nem voltam igazán beteg. Viszont ugyanúgy megtörténhet velünk. Szóval Jézus megváltott minket, de akkor hogyhogy nem vagyunk immunisak ezekre. Emlékszel, a Föld és a Bűn?! Amióta keresztény vagyok, még mindig ugyanaz a családom, ugyanígy a Földön élek én is. VISZONT. valami tényleg megváltozott. Lehet, hogy a testem még mindig haldoklik és bűnös, de Isten szemében bűntelek vagyok. Tökéletesnek lát, mert Jézus elvette, felvállalalta az Összes hibábat, bűnömet. Szóval, amikor egy nap meghalok, akkor Isten nem bűneimet fogja látni, hanem Jézus Megváltását.

Szerintem mindenki hisz Istenben, mert akkor nem kérdőjelezné meg:) Mindig bizonyítékot keresnek, egy titkos videófelvételt Jézusról vagy a Bibliáról.

Egy kis vicces Videó a végére:) De nem csak vicces, hanem igaz is!

Írj hozzászólást

*