Furcsa, mert a normális nem működik – Te Hová Futsz?

// július 7th, 2011 // Blog, Rövid üzenet

Hyundai, a kocsink elég fura hangokat ad ki. Már párszor összetörött az autó, és van rajta néhány hiba, pl. a futóművek nyikorognak. És tudjátok mit csináltam, hogy ne halljam ezeket a hangokat? Felhangosítom a zenét. Az életben is ez a normális. Amikor valaki megbánt minket, csalódunk valakiben/valamiben, nagy problémáink vannak a pénzügyeink terén, akkor hogy ezeket ne halljuk és ne érezzük, felhangosítjuk a zenét. Csalódásoknál olyan dolgokat teszünk, amik valójában nem oldják meg a problémát.

És azt látjuk, hogy a normális emberek a drogokhoz nyúlnak, egyik kapcsolatból a másik kapcsolatba keresnek megoldást, de amint elhalkul a zene, ismét ott van a megtört életük. Ezért akarnak a párok állandóan együtt lenni, nem tudnak „egymás nélkül élni”. Akkor azt a 15 évet hogyan élted le nélküle? Na mind1. Az a kérdésem, Te Hová Futsz?

Mindenkinek vannak problémái, akármilyen külsőt is mutat. Akármilyen tökéletesnek is néz ki az élete. Az utcán szembejövő öltönyös, sikeresen embernek is vannak problémái. Nem az a kérdés, hogy kinek vannak problémái és nehézségei, hanem az, hogy Hová vagy Mihez Futunk ilyenkor? Mitől várod a megoldást? Egy újabb pasitól, vagy csajtól? Egy jobb állástól, több pénztől? Vagy egy megFŰszerezett bulitól?

2008-ban Amerikába repültem egy missziós útra. És azt gondolnánk, hogy nem lehet egy ilyen út rossz. Hát, nagyon jó volt, de rengeteg csalódás ért ott. De akkor ezeket nem úgy éltem meg, hogy „ma csalódás ért engem”. Inkább egy rossz napnak neveztem volna akkor, de így visszanézve csalódás volt. És ilyenkor lementem a pincébe dobolni, megtanulni néhány új számot. Csak betettem az dicsőítő zenéket, és elkezdtem dobolni. És egyik nap Dennis azt mondta, hogy Te mindig amikor csalódás ér, akkor Istenhez fordulsz. Én meg: Igen?.

Látjuk, hogy egy normális embernek milyen az élete. Megkérdezhetsz bárkit, mindenkiben van egy űr, amit megpróbál betölteni dolgokkal. Ezt az űrt Istent tette belénk, és csak Isten tudja kitölteni. Megpróbálhatjuk bármilyen földi dologgal kitölteni ezt az űrt, nem fog sikerülni. Valami mindig hiányozni fog. Te hová vagy kihez futsz ilyenkor? A Biblia azt írja, hogy Jézus az Élet. Egy másik helyen, ha megszeretnéd találni az életedet, el kell vesztened. Mit jelent ez? Egy normális ember nézete szerint elveszted az életedet, de Jézus nézőpontja szerint akkor találtad meg!

Ne fuss normális dolgokhoz az életedben, mert akkor egy normális életed lesz. És pontosan látjuk, milyen egy normális embernek az élete. Ha olyan életet akarsz, amilyen kevés embernek van, akkor éljél úgy, mint az a kevés ember. Mt 7: 24-27 – Mi történik, amikor normális dolgokhoz futunk? Ilyenkor nem Istent választottuk, és az életünk alapja lesz a bulikon, párkapcsolatokon, drogon. Csak legyünk őszinték! Mik azok a dolgok, amiken gondolkodsz, vagy amiket már vársz egy héten?! Egy normális ember azon gondolkodik, kivel fogja ezen a héten csinálni, melyik buliban fog betépni. A biblia azt írja, hogy ilyenkor az életünk alapja olyan, mint amikor „a bolond ember homokra építi a házát”. Amikor egy furcsak életed van, akkor már nem ezeken a dolgokon gondolkozol, hanem egyre többet gondolsz Istenre, egyre több időt töltesz el vele. És ilyenkor az életed alapja Istenben lesz, és a „házad alapja kősziklára kerül”.

Ti is csinálhatjátok azt, amit én. Felhangosíthatjátok a zenét, hogy ne halljátok a zajokat az életben. De ha egy olyan életet akartok, ami kevés embernek van, akkor tegyétek azt, amit az a kevés ember tesz. „Mert keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják” – Mt 7: 14.

Ne akarjatok egy normális életet, forduljunk ma teljesen Istenhez. Ne elégedjünk meg, hogy általánosságban hiszünk a keresztben és Jézusban, aki meghalt minden bűnűnkért. Hozzunk egy döntést, hogy hozzá akarok futni, minden csalódásban, minden problémában. Hozzuk meg azt a döntést, hogy bemerítkezünk, ezzel is elismerjük, hogy Istenhez akarunk tartozni, egy új életet akarunk!

Téma folytatása:

1. Furcsa, mert a normális nem működik – Normális akartam lenni

2. Furcsa, mert a normális nem működik – Nyomás

3. Furcsa, mert a normális nem működik – Vágyak

4. Furcsa, mert a normális nem működik – Pont az Ellenkezője

5. Furcsa, mert a normális nem működik – Te Hová Futsz? (ezt olvastad most)

 

Nem lehet hozzászólni