Furcsa, mert a normális nem működik (2)

// május 31st, 2011 // Blog, Rövid üzenet

Előző bejegyzés: Furcsa, mert a normális nem működik (1)

Mi a normális?

Pénzügyeinkben: Hónapról-hónapra élnek a családok és adósságban! Ez a normális! Ki akar jobbat, mint a normális!  Kapcsolatokban: 60% a válások aránya! Csak a gyerekek miatt maradnak együtt. Ki akar jobbat? Életben: „Csak éljük túl valahogy! A gyerekek ne kerüljenek börtönbe, és akkor okés lesz! Próbáljunk meg életben maradni, és majd nyugdíjasként kertészkedünk!” Ez mind normális a világban, de én jobbat akarok.

Hogyan éljünk furcsán, máshogy? Mert nem csak jó különbözően élni, hanem jobb! 1 Pt 1: 16 – „Szentek legyetek, mert én szent vagyok.” Ez mindig is idegesített, hogy szentnek kell lennem, mert olyan lehetetlennek tűnt számomra. Nagyjából ugyanaz jut az eszembe róla, mint nektek, papok és a bűntelen élet. De ismerem magam, hogy én nem vagyok az. De a Szent egy görög szóból származik, és azt jelenti: tisztának lenni, különbözőnek lenni. Más szóval, ne legyél ugyanolyan, legyél más, legyél furcsa, legyél különböző. Isten furcsa tanításai a keskeny útra fognak vezetni, és furcsa leszel.

A furcsákból viccet űznek, hogyan maradjak erős?

69. Zsolt: 8-12 – itt Dávid leírja, hogy belőle is viccet űztek, mert Istent követte. Gyalázták, idegenként kezelték és kibeszélték. A furcsa emberekből mindig vicces űznek. Nyomás lesz rajtad, hogy visszamenj és ismét egy normális életet élj.

2 fajta nyomás, ami azt akarja, hogy normálisak legyünk:

Belső nyomás: másoknak szeretnénk tetszeni. Azt akarjuk, hogy like-oljanak! Ez a legnagyobb nehézség számomra, mit fognak mások gondolni!? Mit fognak a barátaim mondani? Kifognak nevetni! Hogyan fogom elmagyarázni nekik? Péld 29: 25 – „Az emberektől való rettegés csapdába ejt, de aki az Úrban bízik, az oltalmat talál.”

Mi lenne, ha eldöntöm, hogy nem nézek többé tévét, mert elveszi az időmet a családomtól, barátaimtól. De És nem tudom, hogy kik vannak benn a való világ 42 részében? A barátaim furcsának fognak hívni.

TIPP: A leggyorsabb módja, hogy elfelejtsd, hogy Isten mit gondol rólad, ha arra figyelsz, amit mások gondolnak rólad. Ezek a gondolatok fognak visszahúzni a széles útra.

Külső nyomás = kritikák. „Mi a bajod, gyere vissza! Minek mész állandóan gyülibe! Vezetői szemináriumra? Minek önkénteskedsz, miért szeded a szemetet?! Oh, értem. Jobb vagy nálunk, azt gondolod?” Jn 15: 18 „Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket.” Jézust utálták először. Ez is része, hogy különbözőek, furcsák és szentek vagyunk! Mert a normális nem működik, és nem szeretik, ha te mást csinálsz, mint ők. Meg kell tanulnunk, hogy magabiztosak maradjunk, mikor jönnek a kritikák, hogy furcsák vagyunk. Én rengeteg kritikát kapok 100 helyről folyamatosan, akár ahogyan a gyülit csináljuk, vagy ahogy a fiatalokkal foglalkozunk, akár a blogommal kapcsolatban. De meg kellett tanulnom, hogyan maradhatok magabiztos, mert sokszor csalogat a normális élet, egy normális szolgálat. De tudom furcsán kell élnem, mert a normális nem működik.

TIPP: Ne aggódj, ha kritizálnak, hogy miért csinálsz dolgokat. Akkor kezdj el aggódni, ha nem kritizál senki, mert akkor az életed normális! Akkor a tömeggel mész! Mt 5:10 – „Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa.”

u:i: SPAM miatt hozzászólások kikapcsolva! Ha tetszett, akkor LIKE-old:) haha. pont erről írtam…

Furcsa (3) Vágyak bejegyzés: http://demenyzo.hu/furcsa-mert-a-normalis-nem-mukodik-3-vagyak/

Nem lehet hozzászólni