Furcsa – mert a normális nem működik (1)

// május 21st, 2011 // Blog, Rövid üzenet

Én mindig is egy normális akartam lenni. Olyan akartam lenni, mint a többiek. Ha visszanézek egy kicsit az életemre, látszik, hogy úgy éltem, hogy be tudjak illeszkedni a többi ember közé. Be tudjak illeszkedni az osztályomba és a baráti körömbe. Nem akartam egyáltalán furcsa lenni, normális akartam lenni. Olyan dolgokat tettem, amit a normális emberek tettek, úgy éltem, ahogy egy normális ember él. És ott végeztem, mint egy normális ember, egy fájdalmas életem lett.

Először furcsát akkor tettem, miután megismertem Dennis Sandretzky-t, és olyan extrém furcsa történeteket olvastak egy könyvből, ami iszonyatosan megtetszett. Olyan dolgokat, amiket a normális emberek nem tesznek, és ez kellett nekem. És az egyik nap azt mondtam magamnak, ha ez igaz, akkor ez nekem is kell. Ez a könyv, a Biblia volt. Meghoztam egy döntést, imádkoztunk, hogy változtassa meg az életemet, és egyik napról a másikra egy rettentően káromkodós, verekedős gyerekből ez lettem… Jézus beszél két útról, azt mondja, hogy minden ember, te és én is rajta vagyunk az egyik úton. Az egyik út széles, és nagyon sok ember jár rajta, a tömeg arra megy. Mindenki szereti a tömeget követni, mert biztonságérzetet ad, biztosan tudjuk, milyen érzés, igaz? De azt mondja Jézus, hogy ez az út a pusztulásba vezet. Ouch, gondoljunk bele, széles az út, a tömeg arra meg, és az út a pusztulásba megy. A másik út, amiről Jézus beszél, a keskeny út. Azt mondja, hogy kevesen járnak rajta, de azaz út az örök élet felé vezet. (Máté 7:13-14)

Ha az életed ugyanúgy néz ki, mint a normális embereké, ha azt teszed, amit mindenki tesz, akkor eléggé normális vagy. Lehetséges, hogy akkor te a széles úton vagy rajta. És ha letérsz a vastag útról a keskenyre, akkor az emberek azt mondják, hogy Furcsa lettél. Az életed már nem ugyanolyan.

Mi a normális?

Normális, hogy az emberek aggódnak, stresszesek. Normális, hogy olyan pénzt hajszolunk, ami soha nem tesz bennünket boldoggá. Normális, hogy az emberek pénzügyi nehézségekben vannak, hogy adósságban élnek. Normális, hogy az embereknek olyan munkájuk van, amit nem szeretnek. A kapcsolatokban az normális, hogy a fiatalok fele elveszti a szüzességét 16 éves korúkig. Normális, hogy az emberek ágyról-ágyra járnak, míg meg nem házasodnak. Majd azt látjuk, hogy a házasságok több mint 60%-a válással végződik. A válások legfőbb indokai: megcsalás, félrelépés, hűtlenség, illetve az alkoholizmusból eredő problémák. Ez a normális!

Ha azt szeretnéd, ami a normális embereknek van, tedd azt, amit a normális emberek tesznek. DE ha azt szeretnéd, ami kevés embernek van, tedd azt, amit az a kevés ember tesz.

Jézus tanításai Extrém Furcsák voltak. Ha első akarsz lenni, utolsónak kell lenned, utána lehetsz első. Eléggé furcsa, egy normális ember ilyet sosem tenne. Szereti mindenki, ha ő az első, rá figyel mindenki. Ha adsz, akkor te is kapsz. FURCSA! Mi a normális? Vegyél el minél többet és akkor a tiéd lesz. Aki megbánt téged, áldjad őket. Áld az ellenségedet! Furcsa igaz? Nem ez a normális. Ha valaki megüt egyik oldalról, fordítsd oda a másikat. Ha valaki megbánt téged, akkor bocsáss meg neki, nem egyszer, hanem 7x egy nap. Ezek mind furcsa dolgok. De ha nem olyan életet szeretnénk, mint egy normális embernek, akkor furcsán kell élnünk!

Furcsa (2) bejegyzés: http://demenyzo.hu/furcsa-mert-a-normalis-nem-mukodik-2/

Nem lehet hozzászólni