Fókuszálj kifelé

// január 18th, 2011 // Blog, Rövid üzenet

Visszanéztem az életemre, honnan jöttem, milyen lettem… Elmondhatom, hogy a Isten és a gyülekezet teljesen megváltoztatta az életemet. Többnyire a tinik középiskolás korukban züllenek a legjobban, az én esetemben ez az időszak az általános iskolában volt. Már akkor is szüleim elvittek gyülekezetbe, de csak annyira emlékszem, hogy felálltunk és leültünk. Amikor jött a második versszak, akkor megint felálltunk. És sosem énekeltük a 4. versszakot, nem tudom mi volt a baj velük?! És persze, hogy ne fázzak meg, anyukám mindig rám adott egy kötött pulcsit, de én utáltam a kötött pulcsikat, ezért se szerettem a vasárnapokat.

Idősebb koromban, amikor már másik gyülekezetbe jártam, úgy éreztem a tanítás pont nekem szól. És nagyon jó érzés volt, sokat tanultam belőle, és egyre jobban megszerettem a vasárnapokat. Mindig tudtam a tanításokat alkalmazni az életemre, mivel elég rossz voltam, sok mindenben változásra volt szükségem. Így visszanézve, nagyon önzővé váltam, és nem értettem meg, hogy igazából miről szól a gyülekezet, egy vasárnap.

Sokszor annyira magamra fókuszáltam, a kis gyülekezetünkre, arra hogy minél többet tanuljak én, minél jobb legyen az én életem. Arra törekedtem, hogy amire hazaérjek jól érezzem magam. Feltöltsem magam Istennel. – Nem mondom, hogy ezekre nincs szükségünk, de egy vasárnapi Istentisztelet nem rólam szól.

De akkor miről szól? Olyan értelemben, hogy kiről beszélünk és kit dicsőítünk, természetesen Istent. De most nem erről beszélek. Istennek nincs szüksége egy programra minden vasárnap. De akkor miről szól? Kihez szól? Egy istentisztelet azokhoz az emberekhez szól, akiknek szükségük van egy Megváltóra, Jézusra. Akiknek még a bűneit Jézus nem bocsátotta meg. Jézus ezt mondja: “nem az egészséges embereknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek”. (valahol meg van írva) A gyülekezet azokhoz az emberekhez szól, akik “betegek” és szükségük vagy egy “orvosra”, aki Jézus. Miután én megtértem, egy vasárnap több nem rólam szól, hanem arról az emberről, akit elhívtam, akinek az életét szeretném látni, hogy ugyanúgy megváltozzon, mint az enyém.

Néhány kérdés, amit elolvasok minden nap, hogy megtartsam a fókuszomat kifelé: lehet neked is segíteni fog.

1) Mikor volt az utolsó alkalom, mikor a házadba meghívtál egy nem keresztényt? (a gázszerelő nem számít annak, aki megjavította a radiátort)
2) Mennyi mély beszélgetésed volt egy nem-kereszténnyel ezen a héten?
3) Ki az a nem-keresztény ember, akiért ma imádkoztál?

Egy másik fontos kérdés, hogy a gyülekezetünk mennyi akadályt állít fel egy vasárnap, hogy egy nem-keresztény ember bejöjjön?! Erről majd később…

Írj hozzászólást

*