Feltöltődés

// április 19th, 2010 // Rövid üzenet

Gondolom mindenki észrevette, volt most 5 napos megállás az oldalon. Úgy éreztem, fel kell töltődnöm egy kicsit, nem könnyű napi szinten írni minőségi dolgokról. Tegnap a church-ben is részben erről volt szó, hogy pihennünk kell. Ez egy Biblikus dolog, a földeket pihenni hagyják minden 7. évben.  – 2Móz 23:10 –  Ez számunkra annyit jelent például, hogy hetente hagyjunk 1 napot pihenésre, amikor Istennel töltünk időt. Nem a saját munkákkal foglalkozunk, nem mások problémájában segítünk, hanem csak “Én és Isten”. Lehet ez a szünet az adakozásod területén is: az én gyülimben, a KKE-ben (www.kke.hu) egymást szoktuk szponzorálni, legyen az egy külföldi konferencia, vagy akár egy fogszabályzó. De ha ez az adakozás veszélyezteti a pénzügyi helyzetedet, akkor ne adj. Például ha jelenleg pénzügyi problémáid vannak, hitelt vettél fel, vagy épp holnap kell egy nagy törlesztést kiegyenlítened. Mert ha ilyenkor adsz, és nem hagyod a pénzügyeidet feltöltődni, akkor lehet hogy később egyáltalán nem leszel képes adakozni. Nem baj, ha szünetelteltedet egy kicsit a pénzügyeidet. Én is így éreztem most. Rengeteg helyre adakoztam, sok embert szponzoráltam és szponzorálok, és most én is egy kis szünetet fogok tartani. Lehet, te is hasonlóan érzel most, csak annyit akarok hogy tudj, hogy nem baj, hogy felakarsz egy kicsit töltődni… “ha nem töltesz Istennel időt = nem töltesz magaddal időt”

6 hozzászólás a(z) “Feltöltődés”

 1. gyerök szerint:

  Csodálkoztam is, hogy napi szinten mennyi kontentetn tolsz publikálásra…

 2. Geo szerint:

  Tudom, hogy Isten megtudja oldani bárkinek ezt a pihenést!!! Ez tapasztalat!!! Csak sokszor mi vagyunk azok, akik kifogásokat keresünk, és azt mondjuk,hogy nincs időnk semmire, amikor lenne, akkor meg direkt csinálunk magunknak programokat. A lényeg az, hogy Istennel tölts időt, lehet az 10 perc naponta, nem kell sok :). vVan egy mondás, amit nagyon szeretek : Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen!!! Ez nagyon igaz!!! 🙂 Nem foghatsz mindig mindent a munkára, gyerekre, családra vagy bármi másra! 🙂

 3. demenyzo szerint:

  én hiszem, hogy Isten természetfeletti módon megáldja majd azt a kimaradt időt. Ez egy szellemi törvény is szerintem. Isten pótólni fogja azt az időt. Lehet, hogy nem egy teljes napot jelent ez hetente, de mondjuk egy fél napot, vagy pár órát.

 4. Zsuzsa szerint:

  A mai rohanó világban nem mindenkinek jut hetente egy nap pihenésre.Rengeteg dolgozó nő és egyedülőálló szülő akik a hét öt napján a munkahelyén dolgozik reggeltől estig,hétvégen otthon kell hogy behozza a heti lemaradást,mosás, takarítás,főzés előkészítése a hétre,hogy ne kelljen annyi mindent csinálni munka után.Üzletemberek akik minden nap dolgoznak,sokszor a családi nyaralás alatt is.Manapság sokan láthatóan fáradtak,szétszórtak,ingerlékenyek,nehezen szakítanak időt magukra és Istenre.Nincs idejük tölődni,és ekkor jönnek a betegségek depresszió,cukorbetegség,immunrendszeri problémák,rengeteg betegséget okozhat a stressz,a testünk jelzi hogy kimerült.Kell a pihenés,feltöltődés,ha másképp nem megy, be kell iktatni a heti feladatok közé.

 5. Dóri szerint:

  Ez annnnnnnyira jó pont!!!! 🙂 Felszabadító! 🙂

 6. Geo szerint:

  Mindenkinek vannak ilyen időszakai, és nagyon jó,hogy ezt leírtad, és elmondta tegnap a Tibi is. Én is sokszor estem ebbe a hibába bele, mert úgy éreztem,hogy mindig adnom kell, ha adakozás van, és ha nem adok, akkor nem kapok áldást! De ez nem igaz!!! Adhatunk más dolgokat is…pl az időnket, költhetjük az időnket is az emberekre(tölthetünk velük minőségi időt) , ez is fontos és ugyanolyan áldást hoz :)!!!

Írj hozzászólást

*