Féld az Urat

// március 18th, 2013 // Blog

Az elmúlt pár hétben ezen gondolkozom, mit jelent pontosan az Úr Félelme (máshogy: Féld az Urat). Számomra egy kicsit érthetetlen, nehezen felfogható kifejezés, talán kicsit ellentmondó is! Számodra mit jelent?

4 hozzászólás a(z) “Féld az Urat”

 1. KrySzta szerint:

  Szerintem az, hogy féld az Urat és szeresd az Urat, nem zárja ki egymást. Számomra az istenfélelem azt jelenti, hogy tiszteled Őt. Én is gondolkodtam ezen a kérdésen. És az Úr rávezetett arra, hogy nem elég az, ha szeretem, félnem is kell Őt. Nem elég, ha csupán úgy ismerem meg, mint a Bárányt, aki feláldozta az életét értem, mert annyira szeretett, hanem szükséges, hogy úgy is megismerjem Őt, mint az Oroszlánt, akinek adatott minden hatalom mennyen és földön, aki igazságosan ítél majd meg minden embert. Az istenfélelem valami olyasmi, mint amikor ott állsz a csillagos égbolt alatt, és olyan aprónak érzed magad annak végtelensége mellett…és csodálat, hódolat fog el az iránt, Aki teremtette, megérted, hogy Isten mennyire hatalmas és szent is valójában, és mégis gondja van rád. És érzed az alázatot, ahogy teljesen körülöleli a szívedet, és nem tudod szavakba önteni azt a tiszteletet, amit Isten iránt érzel, és nem érted, hogyan lehet ennyire jó, de hálás vagy érte. És az alázat, a hála, a teljes önmegadás, ez a mély tisztelet arra indít, hogy ne tegyél semmi olyat, ami elszomorítaná Őt. Számomra az istenfélelem ezt jelenti. “A bölcsesség kezdete az Úr félelme”, és mennyire nagy bölcsesség is kell ahhoz, hogy meg tudd őrizni az utaidat, hogy az Ő akarata szerint élj és járj..:)

 2. dz szerint:

  Szerintem ez sokkal többet jelent:) ha rájövök megírom ide:)

 3. Tieger Zsuzsanna szerint:

  Egyedül Isten véleménye számít,tőle kell “félnünk”,hogy ő hogyan ítél meg minket.

 4. Mezei Anita szerint:

  Példabeszédek 3.rész 5-7

  Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál.
  Minden te útaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útaidat.
  Ne légy bölcs a te magad ítélete szerint; féld az Urat, és távozzál el a gonosztól.

  (Féld az Urat) Szerintem ez olyan mint ( Mit tenne Jézus?) Minden dolog elé fel kell tennünk ezt a kérdést. Szerintem akkor tudjuk igazán félni az Urat ha mindent ezzel a kérdéssel döntünk el. 🙂

Írj hozzászólást

*