Előre akarok lépni az életemben 2.

// április 15th, 2013 // Blog, Rövid üzenet

Nagyon szeretem Joyce Meyers írásait. Új könyve a régi szokások megtöréséről szól. Annyira aktuális számomra, mivel bőven vannak rossz szokásaim, és épp az életem szétesőben van, vagyis így érzem, kb mint Jób története. Biztosan észrevetted magadon, hogyha valami kiemelkedően jó vagy rossz történik veled, akkor mindig ugyanazokat a dolgokat csinálod az öröm vagy a bukás hatására. (amúgy még nem olvastam az új könyvet)

Egy régi megszokást nagyjából 21-30 nap alatt lehet megtörni a statisztikák szerint. Minden szokást fel kell váltani valamire, ha rossz szokás, akkor valószínűleg pont az ellenkezőjére, amit eddig csináltunk. Én is szépen összeírtam néhány dolgot az életemben, ami nem tetszik, és felírtam 21 napot egy papírra:

– Keljek fel korábban
– Fussak lehetőleg minden másnap
– Mindig a legjobbat gondoljam valakiről és bízzak (eszembe jutott a szeretet himnusza)
– Kevesebbet gondoljak magamra
– A kudarcban jó helyre fussak
– Minden nap szolgáljak valaki felé
– Minden nap kerüljek közelebb Istenhez

Már 8 nap telt el a 21 napból, még nem sikerült a rossz szokásaimat felcserélni jókra, de próbálkozom. Még bőven van hátra időm! És persze, mint az előző bejegyzésbe is írtam, nem várhatjuk el, hogy megváltozzon az életünk, ha továbbra is ugyanúgy élünk, ugyanazokat tesszük. Ezeket a pontokat nem csak felírtam, de tettem is értük. Első apró lépés, hogy letöröltem az összes játékot a gépemről, ami csak az időmet vette el. Már ez az apró lépés is sokat változtatott. Amikor unatkoztam, azonnal bekapcsoltam egy játékot, és elvoltam. Emlékszem, mikor első nap mikor már nem voltak játékok a gépemen, unatkoztam épp és azonnal kapcsoltam volna a játékot, de nem tudtam, mert már letöröltem. Így elkezdtem olyan dolgot csinálni, amit eddig nem tudtam a játékok miatt, és hasznosan töltöttem…

Minden időmet olyan emberekkel töltöm, akik számítanak…

DCIM102GOPRO

Írj hozzászólást

*