Élj a lehetőségekben

// július 13th, 2010 // Blog

Áh, ez egy olyan téma, amit nagyon szeretek. Amikor azt látjuk, hogy mások milyen nagyszerű lehetőségeket kapnak, minden összejön nekik. Úgy tűnik, mindig jó időben, jó helyen vannak. És mindig megkérdezzük magunktól, miért nem én, és miért ők? Azért, mert ők egy ilyen Isten által adott lehetőségekben élnek! Milyen jó, amikor ezek a lehetőségek nekünk is megvannak, és főleg akkor, amikor rájövünk, hogy ezek mind Isten Királyságáról szólnak. Ha szeretnénk ilyen lehetőség teljes életet, akkor jó elkezdeni a Bibliánál.

Jakab 1:21 – „Vessetek el minden szemetet az életetekből, és vegyétek magatokhoz a tiszta igét.” Isten akarata, hogy ne csak a lehetőségek szélén éljél, hanem, hogy a lehetőségekben. De ezt nem egy átmenetileg használt gondolkodással. Hanem, ha Isten igéjére építed az életedet.

A Biblia számos helyen említi, akármennyire is nem tetszik sokaknak, hogy mi Isten része, és mi a miénk.

Péld. 16:3 és 9
„Bízd az Urra gondolataidat, akkor teljesülnek szándékaid”
„Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását”

Péld. 3:6
„minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet”

Zsolt 37:4
„Gyönyörködj az Úrban és megadja szíved kéréseit”

Az összes ige Isten részéről szól, és a mi részünkről. Ha megtesszük a mi részünket, akkor Isten is megteszi a sajátját. Tartanunk kell magunkat az egyességhez, ha azt szeretnénk, hogy Isten is ezt tegye. Ez egy két oldalú dolog. Istenen kívül az akaratunk, a gondolkodásunk is része.

5 lépés, hogy lehetőségben éljél: a lépések egymásra épülnek

1. Legyen egy vágyad, célod

Amit keresel, megkapod. A vágynak van egy tulajdonsága, hogy képes dolgokat megvalósítani. Egy pozitív vagy negatív vágy képes arra, hogy létrehozzon valamit.

Jakab 1: 12-14  – az emberek akkor esnek bűnbe, amikor saját vágyai után mennek. A vágyak szülik a bűnt. Ugyan ez a helyzet a pozitív dolgoknál, Isten akaratánál is. Ha életet szeretnél, és pozitív jövőt, akkor legyen megfelelő vágyad.

Már 13 éves koromtól kezdve, amikor megismertem a pásztoromat, a gyülekezetben akartam szolgálni. És azt akartam, hogy egy nap, majd én is a többi vezetővel tudjak szolgálni a városban. Ez az álmom volt rengeteg évig előttem. Ma már nem kell, mert ott vagyok, és szolgálok. Ha van egy álmod, akkor tarts ki mellette. Ha nincs, akkor keress valamit, amit szeretsz, és szenvedélyesen tudod csinálni.

2. Döntések

Az életet választanod kell. Döntések minden nap, minden percben. Minden egyes döntéssel életet vagy halált hozol. Legyél abban biztos, hogy minden döntésed egy hullámhosszon van a vágyaddal. Hányszor döntöttük el, hogy nem nyúlunk többé a csokihoz? Azért mert egészségesebb életet szeretnék élni, de melyik vágy erősebb?

3. Helyes pozícióban lenni

Mi van azokkal az emberekkel, akik úgy tűnnek, mint akik mindig a jó időben a jó helyen vannak?! Mindig. Pont én voltam a 1.000.000 vásárló és nyertem egy autót. Vagy vettek egy házat egy félreeső helyen, és rá 2 hónapra autópályát építettek arra, és 10 annyit fizettek érte. Ez már irritálóJ

Mi is lehetünk ez az ember. Mt. 25: – esküvő és a szüzek története. Akik készen voltak, azok bemehettek az esküvőre. Akik elmentek venni olajat a lámpásban, azok lemaradtak. A helyes vágyak jó döntéshez, a jó döntések a helyes pozícióba tesznek. Minden a vágyakkal kezdődött. El sem tudod képzelni, hogy milyen pozíciókba tud helyezni egy vágy, legyen az pozitív vagy negatív.

Ezért van, hogy rengeteg ember van rossz pozícióban, olyanok, akiknek nem kéne ott lenniük. Mert rossz vágyakat tettek a szívükbe, ehhez a vágyhoz hozták meg a döntéseket, és a döntések nem épp a megfelelő helyre tették őket.

4. Bölcsesség

Lk 16. 8 – „Az ura pedig megdicsérte a hamis sáfárt, hogy okosan cselekedett, mert e világ fiai a maguk nemében okosabbak, mint a világosság fiai” – ezért van, mert nem helyes a gondolkodásunk. Azt mondjuk, ha Isten készen van, akkor lehetőségekben fogok élni. Ha Isten is akarja. Benne van a Bibliában, szóval akarja. Isten készen van már 2000 éve, Krisztus kifizette az árat.

Ez nem csak szellemi, hanem gyakorlati dolgok. Csak imádkozunk és böjtölünk, de semmi gyakorlati dolgot nem teszünk. 2009-ben volt egy vágyam, hogy elindítsunk egy szolgálatot a városban, aminek a neve: „A városért és az Emberekért”. Sokat imádkoztunk érte, de semmi sem történt volna, ha ott leragadunk. Be kellett menni az önkormányzathoz és a segítségüket és a véleményüket kérni a terveinkkel kapcsolatban.

5. Türelem

Zsid 6: 9-12 – Mi van ha Isten akaratát teszed, türelmes vagy, de nem látod az eredményt? Folytatod Isten akaratát, és még mindig türelmes vagy. De mi van, ha ezt is megteszed és még mindig nincs semmi eredmény? Tovább folytatod Isten akaratát, és türelmes vagy. És egy nap eljön Isten ígérete.

4 hozzászólás a(z) “Élj a lehetőségekben”

  1. demenyzo szerint:

    jahh. elég ütős

  2. Geo szerint:

    Ez nagyon jó és mennyire igaz!!! Abszolút egyetértek mindennel!!! :):) 🙂

Írj hozzászólást

*