Cassie IGEN-t mondott

// április 20th, 2013 // Blog

Ma van pont 14 éve, hogy Cassie IGEN-t mondott. 1999. április 20-án iskolába ment több száz diáktársával együtt, mikor az incidens történt. Épp ebédszünet volt, a diákok nagy része az ebédlőben ebédelt, ahová a két diák elkövető előzőleg elhelyezett 2 db bombát. Tervük az volt, hogy a robbanást túlélő diákokat megölik. Több shotgunnal és automata fegyverekkel jöttek ebédszünetben az iskolába. Egészen a parkolótól szinte mindenkit megsebesítettek vagy megöltek. A lövöldözésre az iskolában tartózkodó tanárok azonnal reagáltak, az ebédlőt kiürítettek és a diákokat zárt tantermekbe bújtatták el. A folyosók üresek lettek, mindenki a tantermekben az asztal alatt rejtőzött. Az elkövetők az egész iskolát átjárták, mindenkire tüzet nyitottak gondolkozás nélkül. (az ebédlőben lévő bombák szerencsére technikai okok miatt soha nem robbantak fel)

Több diák épp a könyvtárban tanult, mikor a lövöldözés elkezdődött, köztük Cassie Bernall is. Ez volt a legrosszabb hely, ahol csak lehetett lenni, mivel a bejáratát nem lehetett zárni. Az elkövetők is tudták, és mivel utálták is a könyvtárat, ezért itt fajult el a helyzet a legjobban. A diákok itt is a padok alatt próbáltak elrejtőzni, de mindhiába. Az elkövetők minden asztal alá benéztek és azonnal lőttek. Legtöbben azonnal meghaltak, de többen a súlyos sérülések ellenére túlélték. Ahogy egyik asztaltól a másik asztalig jártak az elkövetők és egyre több lövéshang feldördült Cassie kitűnt a többiek közül, mivel elkezdett imádkozni, amivel felhívta figyelmét az elkövetőkre. Csak ennyit kérdeztek tőle: “Hiszel Istenben?” Cassie Igent mondott, mellyel sok embernek példát adott, hogy akkor is vállaljuk fel Jézus nevét, mikor az életünkbe kerülhet az Igen. Remélem számodra is inspiráló Cassie Igene, bár sokszor úgy érzem nem vagyok képes egy beszélgetést Isten felé vinni, mert valahol félek attól, hogy mit gondolnak majd rólam. Minden őszintén szólva, minden nem keresztény számára ha azt mondom, hogy kereszténység, valami unalmas, hamis dolog jut az eszébe. De azt mondom, sose féljünk Isten nevét felvállalni, akkor se ha az életünk múlna rajta, főleg hacsak az, hogy valaki mit fog rólam gondolni.

12 ember lett áldozat aznap, köztük egy tanár. 21 diákot sebesítettek meg életveszélyesen, majd végeztek saját magukkal. Cassie története világszerte ismert lett, rengeteg embert inspirált, engem is. Lehet, hogy a te és az én Igenem nem lesz ennyire híres, de annak az 1 embernek biztosan számítani fog.

További weboldalak: 

http://www.tumblr.com/tagged/cassie%20bernall#close

 

Itt egy dokumentációs film az egész napról. (18+)

Írj hozzászólást

*