Blog tartalma

// február 20th, 2010 // Blog, Web

Ezt a kérdést kaptam valakitől:
Hogyan írjunk blogot? Mennyire adjunk betekintést magunkból, egyáltalán vannak-e határai az ilyesfajta megnyilvánulásoknak?

…Nagyon jó kérdés. Én még nem írok régóta, de megpróbálom összegezni, milyen legyen:

 1. Releváns: olyan dolgokról írj, amit az embereket érdekli. Mint egy vállalkozás is akkor lesz sikeres, ha sok vásárlója van. Ami úgy lehetséges, ha az emberek szükségleteit elégíti ki a termékeivel és szolgáltatásaival.
 2. Személyes: tegyed személyessé az írást: mesélj vicces sztorikat magadról, vagy épp meséld el a nehézségeidet, hibáidat. Ne add a tökéletes embert, mindenki ezt csinálja, de valójában tudjuk, hogy senki nem tökéletes és mindenki hibázott már. Persze, amennyire csak szeretnél betekintést adni magadról. Nem kell mindent leírni, legyen mindennek célja. Mint például nagyon sok vicces vs. cikis vs. undorító történetet mesélek, miközben az ifiben tanítok, de mindegyik történetnek célja van.
 3. Interaktív: próbáld meg interaktívvá tenni a blogod, amennyire az adott tartalom engedi: kérdezz az olvasóidtól, hogy mit gondolnak róla, meséljenek ők is. Csak vigyázz, ez blog, nem pedig fórum. Te határozd meg a témát.
 4. Egyensúly: tartsd egyensúlyban az egészet. Ne menj el végletekbe, az nem jó. Legyen az a cél, hogy ismerjenek meg az olvasóid az írásaidból, de tartsd meg az egyensúlyt.
 5. Téma: írj olyan témáról, amit szeretnél megosztani másokkal ingyen, ami téged is foglalkoztat és persze még nagyon sok más embert is…

Nagyjából ennyi jutott eszembe. Remélem tudtam segíteni.

4 hozzászólás a(z) “Blog tartalma”

 1. Peter szerint:

  Szia Z! Nekem olyan kerdesem lenne, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy egy ilyen wordpress oldalt vlogra/blogra hasznalhassuk? Ertem ez alatt a beepitett video lejatszot, hogy ne youtube-rol kelljen be illeszteni,illetve commenteket is engedelyezni, illetve ugyan ugy kepek is szovegek is lehessenek benne es ezt konnyen kezelhetove tenni? Elegge fontos lenne. Ha nem akarsz rola article-t irni, akkor irhatsz skype-on is, vagy msn-en is 🙂

  Koszi!

 2. Toma szerint:

  hátőő. énmost szépen elbújok Hajnalcsillag szavai elől.. :$
  amúgymeg én úgy szoktam, hogy nem írok naponta .. mert akkor olyan üres lenne.. csak egy unalmas énblog, hogy mi volt velem .. egy napló. ami lényegében nemsok embert fog meg hosszútávon. ezért pár nap kihagyással .. és közben úgyis történik valami olyasmi, amiből ki lehet hozni valami olyasmit, aminek van tanulságértéke.. : ) legalábbis .. szeretném ha így volna. 😀

 3. demenyzo szerint:

  hát igen, ha nincs komment, akkor nehéz megtudni, jókat/érdekes dolgokat írsz-e! mert sokan olvassák, de kevesen kommentálnak!

 4. hajnalcsillag szerint:

  köszi, hogy írtál róla! 🙂 néha nem tudom eldönteni, hogy mi az igazán érdekes mások számára, ezért néha felesleges dolgokról írok azt hiszem. De nem derül ki, mert nem kommentálnak. :S Azért nem adom fel és blogoljon minél több ember! 😀

Írj hozzászólást

*