“bizonyítsd be, hogy van Isten”

// február 5th, 2010 // Blog

Ezt a kérdést is már sokszor hallottam. Igazából az előző blogomban írt sztori folytatása volt ez a kérdés! Természetesen erre a kérdésre nem tudok semmilyen kézzelfogható bizonyítékot mutatni. Semmilyen videó felvétel, se fénykép nem készült róla. De ha már itt tartunk, bizonyítsd be, hogy nincs Isten. Khm. És ekkor visszatérünk arra a kérdésre: “ha létezik Isten miért engedi meg ezt a sok rosszat”. De igazából ezzel is csak kitér előle. Nem tudok semmilyen tárgyi bizonyítékot adni, hogy létezik Isten. Amúgy szerintem mindenki hisz Istenben valahol mélyen. Isten teremtett bennünket, és szerintem öntudatlanul tudjuk és érezzük. Az is egy jele, hogy sokan megkérdőjelezik Istent. Ha nem hinnének egyáltalán, akkor nem kérdőjeleznék meg!

De az biztos, hogy ami a Bibliában van, sok minden már megtörtént, és kiderült hogy igaz. Az egyik legfontosabb esemény a Bibliából, amikor Jézus meghalt. A Biblia azt írja, hogy dél körül több órára sötétség lett az egész földön. Ami amúgy lehetetlen, mivel még egy napfogyatkozás sem ilyen, hogy egyszerre, mindenhol sötétség lenne. Ezt a jelenséget a kínaiak is feljegyezték, csak ők nem tudták az okát.

De talán mégis van még több bizonyítéka, hogy létezik Isten. Most csak olyan eseteket írok le, amiket én személy szerint láttam és átéltem. Nem olvastam, vagy hallottam egy olyan barátomtól, aki szintén hallotta valahonnan. Szóval ami biztos, hogy ma az imára rákosok gyógyulnak meg, a Toma lába a szemem láttára gyógyult meg az imáinkra. Alig tudott ráállni a lábára az egyik pillanatban, aztán meg elkezdett futni. Persze mondhatnád, hogy tök véletlen műve. Mindent meg lehet kérdőjelezni. Ehhez talán egy kicsit bolondnak kell lennünk keresztényeknek, mivel olyanban hiszünk, amit nem lehet felfogni és megérteni. És nincs 100%-os bizonyítéka.

Mégegy dolog, amit a bizonyítékok közé sorolnák, hogy látom az emberekben a változást. Látom, ahogy Isten megváltoztatja őket. A viselkedésüket, gondolkodásukat, családukkal egy jobb kapcsolatjuk lesz és stb. Látom ezt az EG-ben, a fiatalok életében. Pedig azt hinné az ember, hogy egy tini csak rosszabb lehet, nem javulhat – “majd ha idősebb lesz kinövi”. De nem. Változnak hétről-hétre! És látom a változást a saját életemben. Anyukám egyszer komoly beszélgetésre hívott, már fogtam a fejemet, hogy megint mit csináltam rosszul. És meglepetésemre azt mondta: “Nagyon sokat változtál, pozitív irányban”

Ha igazán körbenézel a világban, csak a keresztények azok, akik törődnek az emberekkel, szeretik őket, és egy igazi barátságot akarnak kialakítani velük. Én mint marketinges, tudom, hogy minden cég csak az üzleti siker miatt akar kapcsolatba lépni az emberekkel. Azért írnak annyi hírlevelet, ajánlatokat tesznek neked stb.

Szóval én jelenleg így írnám le a bizonyítékot Isten létezéséről… Remélem segített. Nem akarlak meggyőzni semmiről. Mindenki maga dönt mindenről. Miben hisz, miben nem. De én a barátod akarok lenni akkor is, ha ez az egész nem érdekel téged:)

Írj hozzászólást

*