Bibliai pénzügy 0. nap

// augusztus 16th, 2010 // Blog

Augusztus eleje óta Angliában vagyok. Egyre jobban látom, hogy nem csak a magyaroknak van pénzügyi problémái. Egy átlagos britt a ház és autó hitelen kívül, több millió forintnak megfelelő összeggel tartozik még egyéb, felesleges vásárlásokból. Amikor mi azt mondjuk, hogy van 1-2 millió tartozásunk, akkor itt az semminek sem tűnik, mert itt nagyobb összegekről beszélnek. Én személy szerint nem tudom milyen tartozni nagy összeggel, mert még sosem voltam ilyen szituácóban. Viszont úgy gondolom, nem kell megvárni, amíg szarba kerül valakinek a pénzügye, hogy bezséljünk róla. A Biblia több mint 2300 igében beszél a pénzügyekről. Jézus tanításainak több mint 15% a pénzügyekről szólt. Ez nekem azt mondja, hogy nagyon-nagyon fontos, hogy megtanuljuk helyesen kezelni a pénügyeinket. Ezért gondoltam azt, hogy a következő 30 napban erről lesz szó. Olvasok egy könyvet, ami 30 napban leírja, az alapoktól, hogy a Biblia (Isten szava) mit tanít erről a témáról.

A könyv címe: Biblical Financial: reflection on money, wealth and possesions. Ha teheted vedd meg. Gondolom Amazon.com-on meglehet vásárolni. Ha nem tudod, vagy nem akarod, de mégis érdekel a téma, akkor iratkozz fel erre az oldalra, és minden nap megkapod a napi anyagot.

A könyv először az alapokról beszél, majd rátér gyakorlatias dolgokra. Igazából még én sem tudom, mert én csak pár napja kezdtem el. Remélem jól hangzik. Én már nagyon várom, hogy megtanuljam, hogy Isten mit tanít a pénzügyekről.

2 hozzászólás a(z) “Bibliai pénzügy 0. nap”

  1. demenyzo szerint:

    örülök:) engem is. de nagyon!!!

  2. erzsébet szerint:

    engem érdekel

Írj hozzászólást

*