Bibliai válasz (1.nap)

// augusztus 17th, 2010 // Blog

A Bibliai Válasz

A Biblia egy fantasztikus módon felfedi Isten tervét. Jn 1:1,14 – “Kezdetben volt az ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az ige… az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” Isten írta az Igét, amiben ma is erő van. Tanít bennünket minden olyan területen, amire szükségünk lehet az életben. 2 Pt. 1:3 – az Ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az élletre és a kegyességre való, hogy megismertük őt

Milyen jó tudni, hogy Isten egyetlen fia, Jézus meghalt értünk, hogy örökké élhessünk. Isten szeretete olyan nagy, hogy helyet készített nekünk az örökkévalóságba. Életünk a földön túl rövid, bár ez a korai években nem tűnhet olyan rövidnek. A Biblia emlékeztet bennünket, hogy az életünk a földön csak 600.000 óráig tart (75 évig), de ő percről-percre, napról-napra foglalkozik velünk.

Az egyetlen könyv, amit Isten írt

A Biblia az egyetlen könyv, amit Isten írt. A Biblia az, ahol megtalálhatjuk, hogy mennyire szeret minket Isten, hogyan éljünk, hogyan kerüljünk el problémákat, hogyan oldjunk meg problémákat, hogyan érjünk el sikereket és hogyan éljük az életünket az Ő szava szerint. Nem úgy mint a többi könyv, a Bibliát nem kell frissíteni, nem kell belőle javított kiadás.

Ebben a 30 napban tett utazásunk az Igében alapszik és Isten bölcsességében.

Bibliai tények

A Biblia szó könyvecskéket jelent. 66 könyvből áll, 1.189 fejezetből és 31.102 versből és több mint 775.000 szóból. A Bibliát 1500 éven keresztül írták – a legrégebbi könyv Jób könyve, a szerzője ismeretlen. A Biblia három kontinensen íródott (Európa, Ázsia és Afrika) és három nyelven (héber, aramik és görög). Több, mint 1.200 ígéretet, majdnem 6.500 parancsolatot, és 8.000 jövendölést.

A Biblia lehet, hogy emberek által íródott, de a szerzője megkérdőjelezhetetlenül Isten. A középső igevers Zsoltárok 118:8 “Jobb Istenben bízni, mint az emberekben”

Ha megszeretnéd tudni, mit akar Isten, hogy tudjál az imáról vagy a hitről, van egy forrásod, ami 500 igevers per téma. Ha szeretnél megtudni többet, hogy Isten mit mond a pénzügyekről, a jólétről és bővelkedésről 700 ige, a pénzügyekhez kapcsolódó összes ige száma 2.350 vers.

A napi vágyaid

A nagy felfordulások éveiben élünk. Eléggé egyértelmű, hogy az emberek gazdasága nem működik, szükségünk van Isten válaszára a problémáink megoldásához. Ez a Bibliai utazás arra fog fókuszálni, hogy felfedezzük Isten mit mond, hogyan kezeljük a pénzügyeinket. A napi vágyaink felcseréltél a napi időnket a Biblia olvasásával. Pedig olyan igazságok vannak ott, ha engedjük a Szent Szellemet, hogy beszéljen hozzánk. Az ima kétirányú, Istenhez beszélni, és Istentől hallani.

Isten pénzügyi rendszerének felfedése

2. Tim 3:16 -ban olvashatjuk: a teljes írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre. Vegyünk észre, hogy itt az írja az ige, hogy a “teljes ige”, nem csak néhány. Hit által elfogadjuk Jézust, mint Megváltónkat. Ha a megváltásunk csak az örökkévalóságban számít, miért nem megyünk azonnal a mennybe, ahelyett hogy itt élünk?! Azért, mert a küldetésünk, célunk a földön megosztani a hitünket és egy olyan életet éljünk, ami kedves Isten szemében.

Összefüggés van aközött, hogy milyen a szellemi állapotunk és hogyan kezeljük a pénzügyeinket és vagyonunkat. Sok olyan terület van lehet, ahol csodálkozhatunk hogyan akarja Isten kezelni a pénzügyeinket de mégsem kell találgatnunk, mert a Biblia elég világosan ezen a területen. Isten pénzügyi rendszere különbözik a világ gazdaságától – és a különbség az, hogy Isten gazdasága működik, amikor a világé már nem. Isten gazdasága azt mondja, hogy jobb adni, mint kapni. Isten igérete inkább a mi engedelmességünkről szól, mint a jelenlegi pénzügyi helyzetünkről szól. Erre rájövünk a további fejezetekből, ahogy tanulmányozni fogjuk őket.

Kapcsolódó igék: Zsid. 4:12 ; Jakab 1:18

Egy hozzászólás a(z) “Bibliai válasz (1.nap)”

  1. […] nap – Bibliai pénzügy – kezdődik 01. nap – Bibliai pénzügy 02. nap 03. nap 04. nap 05. nap 06. nap 07. nap 08. nap 09. nap 10. […]

Írj hozzászólást

*