Amire mindenki vágyik: Szeretet

// november 29th, 2013 // Blog, Rövid üzenet

Egyre jobban veszem észre saját magamon, és mindenki máson körülöttem, hogy az, amire mindenki vágyik, hogy szeressék. Alapvetően én nagyon szeretem az embereket, a barátaimat és ki is mutatom ezt feléjük, amennyire tudom! Ugyanígy a barátaim is ugyanezt a szeretetet mutatják felém. A probléma mégis ott van, hogy néha úgy érzem, senki sem szeret. Tehát, ha valaki kimutatja felém a szeretetét, mégis úgy érzem, senki sem szeret, akkor már csak egy helyen lehet a probléma. Bennem!

Olvastam egy statisztikát, hogy a nők 75%-a nem elégedett a külsejével. Manapság egyre jobban hasonlítom én is magamat másokhoz, hogy én is olyan szeretnék lenne. Ha van egy példaképem, az egy pozitív dolog, de be kell vallanunk magunknak, hogy én nem ő vagyok. Máshogy nézek ki, valószínűleg máshogy gondolkozom, más háttérből és családból jöttem. Összehasonlíthatatlan vagyok. Mégis, nagyon sokszor összehasonlítom magam másokkal. És amikor rájövök, hogy én sosem leszek olyan, akkor egyre kevésbé szeretem saját magam.

Egy másik helyen pedig azt olvastam, hogy Isten, a Föld és Világegyetem teremtője azt mondja rólam, hogy jó vagyok. „És látta Isten, hogy MINDEN, amit alkotott, IGEN JÓ. – 1 Mózes 1:28” Nem csak jó vagyok, hanem IGEN JÓ.

Tegnap az egyik barátnémat kérdeztem, hogy sikerült az érettségije. Pontosan ezt válaszolta: „Okés, 96%”. Én teljesen lehidaltam tőle, hogy mondhat ilyet, hogy „Okés”? Én, amikor azt mondom, hogy „okés” lett a vizsgám, akkor azt jelenti, hogy kettes vagy hármas lett. Persze megértem, mert lehet olyan pontokat bukott el, amit amúgy nem kellett volna és lehetett volna 100%-os is!

Isten, amikor megteremtett bennünket és ránk nézett, azt mondta: „Hűhaaa, ez IGEN JÓ lett”. Legyünk izgatottak, próbáljuk meg mélyebb értelemben felfogni, hogy mit jelent, amikor Isten azt mondta, hogy Te és én IGEN JÓK vagyunk. Nem csak „jók”, nem csak „Okés”, hanem IGEN JÓK. Joseph Prince mondta az egyik tanításán, hogy nézzünk a tükörbe minden nap és mondjuk: „Ma igen jól nézek ki!”

Nem lehet hozzászólni