A múltad is számít

// július 4th, 2010 // Blog

Minden ember más háttérből jön, más családból, más értékekkel, más problémákkal. Amikor elfogadjuk Jézust Megváltónknak, akkor Isten elfeledi minden hibánkat, és tökéletesnek lát utána. De Isten felhasználja a múltadat, hogy segíteni tudjál majd másokon. Az emberek olyan problémáin tudsz segíteni, amin te is végig mentél. Így pontosan tudod mit érez a másik, és segíteni tudsz neki. Szóval, ha ma van egy nehézséged, akkor Isten ezt felhasználja arra, hogy egy nap segíteni tudjál olyan embereken, akik ugyanazon a problémán mennek keresztül. Ha nem mennél keresztül nehézségeken, akkor sose tudnál segíteni senkinek. Mindenki más háttérből jön, így mindenki más embernek tud segíteni.

Erre egy nagyon jó példa: Joyce Meyers, aki egy keresztény híres tanító. Őt kiskorától tini koráig sexuálisan kihasználta az édesapja. Most, nők milliónak osztja meg ezt, és segít ezzel nekik. Biztos vagyok benne, hogy a te nehézségeidről tudnál beszélni másoknak, és ezzel segítenél több embernek is. Isten használni akar téged, bármin is mész keresztül. Minél zűrösebb az életed, Isten annál inkább akar és fog használni.

A Bibliából ilyen személyiség Pál, aki vérbeli profi keresztény gyilkos volt. És belőle lett a történelem egyik legnagyobb tanítója, Isten embere. Isten képes arra, hogy a jelenlegi nehézségeidet pozitívan használja fel a jövőben.

2008-ban USA-ba jártam egy missziós úton. Nagyon jó volt, viszont rengeteg csalódáson mentem keresztül abban az időszakban, extra sok és kemény csalódáson. Viszont most már tudok hasonló szituáción átmenő embereknek segíteni. Ez csak egy egyszerű példa. Ha megnézed a saját életedet, biztos vagyok benne, hogy Isten már most használja valamelyik nehézségedet, hogy segíteni tudjál másokon.

4 hozzászólás a(z) “A múltad is számít”

 1. Geo szerint:

  A legjobb az egészben az, hogy Isten bármit feltud használni, azokból a dolgokból, amik veled történtek! 🙂 És ő soha nem fogja neked felemlegetni azt, amit a múltban tettél. Éppen ellenkezőleg ezt használja. Fontos, hogy munkálkodj azon, hogy megfelelően feldolgozd a múltad . Joyce Meyer mondta ezt is egyszer : “A rossz dolgok nem távoznak el csak azért, mert nem veszünk róluk tudomást! Amíg elrejtőzünk előlük URALKODNI fognak rajtunk.”
  Szóval tanuld meg megfelelően kezelni a múltadat és segits vele másoknak is!!! 🙂

 2. demenyzo szerint:

  igen. igazából túl kell lennünk a helyzeten először.
  Szerintem amikor rájövünk, hogy a mai nehézségeink egy nap segítség lesz másnak, akkor teljesen máshogy éljük meg ezeket a nehéz, vagy akár szép időket.

 3. Toma szerint:

  ..én apummal való kapcsolatommal, majd a későbbi halálával vagyok így. baromira fáj még mindig, viszont fel tudom használni hasonló helyzetű emberek segítésére. 🙂

 4. Zsuzsa szerint:

  Ez jó,ezentúl ha épp “szívok” majd arra gondolok: De jó, hogy ezt később milyen jól fel tudom majd használni 🙂 Azt hiszem csak akkor tudunk segíteni igazán,ha már túl vagyunk rajta és elfogadtuk hogy megtörtént, feldolgoztuk, békében vagyunk magunkkal és Istennel. Amíg nem zártuk le, csak egy hasonló áldozat vagyunk, támogatni, átérezni tudjuk, de segíteni nem, hiszen, még mi magunk is segítségre szorulunk. Persze mindent könnyebb együtt, szenvedni és gyógyulni is 🙂

Írj hozzászólást

*