A lányok élete nem csak egy talán

// június 10th, 2010 // Blog

Szisztok gyönyörűséges Hercegnők! Nemrég voltam egy alkalmon, ahol egy fantasztikus női előadót hallgathattam. A hölgy felkonferálásakor, egy csodálatos lánya Istennek kiállt, és a világ legnagyobb badarságát mondta:
„Tudjátok lányok, ez a hölgy ad reményt számunkra ahhoz, hogy Isten TALÁN minket, nőket is tud használni…”

Tudjátok, ezeknél a mondatoknál mindig felforr a vérem, és egyetlen dolog tart ülve a helyemen: a másik iránti tiszteletem.

Miért?

Mert ezzel a kijelentéssel ez a csodálatos leány azt mondja tulajdonképpen, hogy Isten lányai kevésbé értékesek, és használhatóak, mint Isten erős férfijai.

De az én Bibliám azt mondja egy helyen:
„hogy Krisztusban tehát már nincs zsidó, sem görög, sem férfi, sem nő… mert ti mindannyian egy Test, a Krisztus testének tagjai vagytok…”

Amikor azt hallod nőként, és elhiszed, hogy Istennek csupán „talán” van az életedre nézve valami terve, akkor elhiszed azt a hazugságot, amit a Sátán próbál elhinteni arról, hogy a nők gyengék, esetlenek, túlérzékenyek, hisztisek és így tovább… Ha ez valóban így van, akkor miért kerít akkor feneket annak, hogy erről győzzön meg mindenkit?
Miért igyekszik annyira háttérbe szorítani a nőket? Miért dolgozik azon, hogy a nők a takarítás, főzés, és gyerekszolgálat felelősségét vigyék a gyülekezetben?

Amikor hiszünk ennek a hazugságnak, akkor azzal Istent kérdőjelezzük meg. Azt mondod, ez azért durva kijelentés?

Az én Bibliám azt írja, hogy Isten minden egyes embert hív, gyermekének nevez, és felruházta, és elhívta azért, hogy a világban a remény üzenetét közvetítse.
Az én olvasatomban a mindenbe a nők is beletartoznak.

A Bibliám arról is beszél, hogy Isten csodálatos ajándékokkal ruházza fel a gyermekeit, kinek-kinek képességei szerint, szintén azért, hogy örömhírt vigyünk a foglyoknak, szabadulást a megkötözötteknek, és gyógyulást a betegeknek. Itt sem tesz különbséget, akkor mi mégis miért?

És a legszebb, amiről valaha olvastam a Bibliámban az az volt, hogy Jézus, Isten egyetlen, féltve szeretett Fia eljött, hogy azok, akik hisznek Benne, szabadokká legyenek, hogy új élet örökösei, és ennek nagykövetei legyenek… Ez az üzenet és hívás nem csak a férfiak kiváltsága, hanem Isten gyermekeinek, legyenek Hercegnők, vagy Vadállatok a szó legnemesebb értelmében.

Amikor azt mondod, hogy a nőket nem illetik olyan jogok, és kiváltságok a gyülekezetben, mint a férfiakat, ezzel azt mondod, hogy Isten megváltó terve csak a szerencsés férfiakra vonatkozik.

Csakhogy nem Te és én voltam az, aki az identitásomat megválasztottam. Vagy lehet, hogy csak nekem nem szólt senki, hogy ezt megtehetem? Szóljatok, ha így van, de tőlem senki nem kérdezte meg a születésem előtt, hogy férfi, vagy nő szeretnék-e lenni?!

Isten pedig nem olyan, hogy rossz napja van, ma lányok fogannak, holnap jó napja van akkor, meg fiúk…
Értitek, mire akarok kilyukadni?

Drága, drága Hercegnők! Istennek nem csak „talán” van terve az életetekre nézve. Azok a csodálatos Isten asszonyai, akiket hallunk szolgálni, mint Bobbie Houston, Chris Caine, Holly Wagner, Priscilla Shrirer, Joyce Meyer és még sorolhatnám, nem kiváltságosak, és nem ritka madarak, hanem olyan nők, lányok és asszonyok, akik elhitték Isten ígéreteit, és nem nem engedték meg azt, hogy egy skatulyába, a nemi identitás skatulyájába zárják be őket.

Isten Beléd is helyezett egy álmot, egy vágyat, egy célt. Nem kicsinek születtél, sem pedig jelentéktelennek. Azért vagy ezen a földön, hogy hatással legyél, és hogy használd azt a képességet, és adottságot, ami a kezedben van, és ezzel embereket nyerj meg a Királynak. Nélküled, a Te álmod nélkül elveszik valami a Királyságban. Nélküled hiányzik egy darab… A Te álmod nélkül, a Te célod nélkül, a Te vágyad nélkül kevesebb lesz a gyülekezet, és emberek vesznek el.

Fedezd fel, hogy ki vagy, és légy büszke arra, hogy nőnek születtél!

Kedveseim, akik olvassátok ezt a blogot, szeretnék hallani Tőletek, Rólatok.
Meséljétek el akár itt, akár egy levélben (dora.maria.horvath@gmail.com) hogy Ti mit gondoltok, hogy mi a legnagyobb kihívásotok, és hogy hogyan kergetitek azt az álmot, amit Isten helyezett Belétek!

Várom, hogy halljak Tőletek! 🙂

Addig is van Isten a mennyben, aki értékesnek, becsesnek, és végtelenül nagynak lát Téged!

Szeretettel:
Dóri xxx

7 hozzászólás a(z) “A lányok élete nem csak egy talán”

 1. Dóri szerint:

  dehogy! egyáltalán nem vagyok az…. miért is fontos ez? ha nem titok megosztod velem? ha itt nem szeretnéd akkor az emilem: dora.maria.horvath@gmail.com

 2. Beáta szerint:

  Szia kedves szerkesztő! Egy kérdésem lenne?De vmi nagyon nem akarja,h kapcsolatba lépjek veled,folyamatos technikai hibák…hm..Te angyal vagy?Ilyen egyszerüen és gyerekesen talán,de kérdésem fontosnak tartom!

 3. Dóri szerint:

  Zsuzsi 🙂 áldott vagy hogy nem tudod miről van szó! és igazad van 🙂 köszi a megnyilvánulást!

 4. Zsuzsa szerint:

  Sokat gondolkodtam ezen,mert nekem nagyon idegennek hangzott,lehet hogy azért mert nem voltam ott az alkalmon,a bibliát sem igazán ismerem még,hallottam már dolgokról tettekről amiket csak nők tudnak megtenni,de soha semmi olyasmit nem láttam,nem tapasztaltam amit csak férfiak tudnak/tudnának. Furcsa nekem hogy bárki olyasmit gondolhat Isten különbséget tesz elhívásban, áldásokban, szeretetben a nemek között. Nekem eddig bármilyen gondom,problémám akadt az életben soha nem éreztem,hogy azért van, mert nő vagyok. Amúgy meg,nem emlékszem a születésem előtti időkre,ki tudja?Lehet hogy Isten mindenkitől megkérdezi (bár úgyis tudja 🙂 ) mi szeretnél lenni? 😀 Sokszor éreztem magam elveszettnek az életem során, most is néha csak botorkálok az utamon, időnként nem tudom mi a következő lépés,egyáltalán jó irányba haladok-e,de ennek semmi köze a nememhez 🙂 Csak annyit tudok mondani a csajoknak,bízz magadban és hidd el Isten nem véletlenül teremtett annak ami vagy,célja VAN veled,egyszerű,nemes,hatalmas csak járnod kell az utadon hogy elérd.Nem mindig könnyű sőt,de hinned kell magadban,mert Isten is hisz benned,ha Ő képesnek tart rá,Te miért kételkedsz?

 5. Dóri szerint:

  igen, ez pontosan erről szól 🙂
  olvastam a héten egy mondatot, hogy mi a kifogás, amikor Isten egy álmot helyez a szívedre:
  “Dehát Istenem, én lány vagyok…!?”
  Isten válasza:
  “Kedves… nem buktam meg biológiából…”

  Sztem ez nagyon nagy mondat, és mindent elmond 🙂

  Szóval HAJRÁ CSAJOK! :*

 6. rashi szerint:

  A tegnapi alkalom engem is nagyon megfogott! Csak megerősítette bennem a tudatot, hogy Isten igenis nagy dolgokat akar véghezvinni általam, általunk lányok/nők által. És amikor felnéztem a blogra, hogy lássuk van-e valami új, és megláttam ezt a bejegyzést, nagyon megörültem. Tényleg sokan úgy gondolják, hogy a híres női szolgálók kiváltságos kivételek, és amikor Isten rámutatott, hogy ha hagyom, általam is hatalmas és csodás dolgokat tud véghezvinni, akkor a környezetem megpróbált lenyugtatni, hogy ez nem így működik, a nőknek más szolgálatok “valók”. Hála az Úrnak, hogy azóta adott olyan embereket fölém vezetőknek, elöljáróknak, akik meglátják és szorgalmazzák a bennem rejlő talentumokat és azok kamatoztatását.

  Nem szabadna arra várnunk, hogy majd valaki elkezdi a nagy dolgok cselekvését helyettünk. Ha Isten küld (legyél fiú vagy lány) menni kell és PONT. felkiáltójel! =)

  rash*

Írj hozzászólást

*