9 tipp a vetítéshez

// február 10th, 2010 // Vetítés

 1. Dalok összeállítása: legyen egy fájlba, előre elkészítve az összes kiválasztott dal sorrendben
 2. Média beillesztése: legyen benne a programban az összes kép és videó (köszöntő képernyő, intro és egyéb videó)
 3. Gyakorlás: a dicsőítő próba alatt legyen jelen a vetítéssel megbízott egyén, aki a próba alatt gyakorolja a vetítés-váltásokat
 4. Hang: a videóhoz és egyéb médiához, amihez tartozik hang is, legyen bekötve a keverőbe, illetve legyen letesztelve előtte, hogy működik-e
 5. Helyettes: a vetítéshez, illetve a szoftver kezeléséhez több ember is értsen (ha valaki beteg, vagy nincs ott, akkor se álljon meg az élet) – adjunk lehetőséget fiataloknak, újjaknak, hogy bekapcsolódjanak a szolgálatba, ez egy jó lehetőség. Először érdemes csak a próba alatt az „újoncokat” kipróbálni.
 6. Új Média: minden héten, de legalább havonta legyen mindig új háttérkép, illetve új média elemek (ne használjuk évekig ugyan azokat a képeket, videókat és egyéb médiás anyagokat)
 7. Hiba: ha elrontod élesben a vetítést, rossz szöveget raktál ki, ne izgulj, mert mindenki hibázik. Egyre jobb leszel benne.
 8. Készenlét: legyen készenlétben egy másik számítógép, illetve legyen bekészítve a PPT a Power Pointbe, ha valamilyen hiba (pl. lefagy a program) történik ne álljon meg a vetítés hosszabb időre.
 9. Jegyzet: készíts jegyzetet a dalokról: itt egy példa: (ennek a segítségével könnyen megtalálod a helyes diát. Ponttal jelöljük a Refrént, ami a legtöbbször visszatér egy dal során)

2 hozzászólás a(z) “9 tipp a vetítéshez”

 1. demenyzo szerint:

  …jah igaz! viszont nálunk sosem ugyan úgy van a sorrend:) illetve akkor nem kell többször ugyanazt a diát betenni. így szerintem jobban áttekinthető is lesz az egész!

 2. Smiley szerint:

  Köszi, ez jó!
  …illetőleg, ha olyan a dal, hogy mindig ugyanolyan sorrendben énekeljük a részegységeit, akkor akkor és annyiszor kell az adott diát betenni a ppt-be, és akkor a vetítőembernek annyi a dolga, hogy nyomogatja a tovább gombot. 🙂

Írj hozzászólást

*