5 egyszerű lépés, hogy kihagyd Istent a számításaidból

// augusztus 29th, 2012 // Blog

2007-ben nagyszüleim kerítését újítottam fel. Egyedül dolgozom épp a drótkerítésen, mikor a szemembe vágódott egy fogó. Azonnal éreztem, hogy nagy ütést kaptam. Azonnal oda kaptam, és ennyit mondtam: “Istenem, csak ne vakuljak meg”. Mikor elvettem a tenyeremet a szememről és láttam, hogy teljesen véres, azonnal elkezdtem bemenni a házba. Megpróbáltam kinyitni a másik szemem, de nem láttam vele semmit.

Az életben jönnek rossz dolgok és szituációk, amikor azonnal tudnánk találni 3-4 kifogást, hogy miért nem fog működni, miért nem fog sikerülni. A legrosszabb ezekben, hogy teljesen ésszerű kifogások. Abban a pillanatban teljesen ésszerű kijelentés volt, hogy megvakultam az egyik szememre. Keresztény életet élünk, és mégis annyira könnyen Kihagyjuk Istent a Számításainkból, pedig nem szabadna.

Kérdésem, te ki szeretnéd hagyni Istent a számításaidból? Valószínűleg NEM. Mégis, nagyon sokunk megfogja tenni.

Idén nyáron a Balatonon voltunk a házi csoportommal, az ALMA-kal. Az egyik srác meg akarta viccelni a másikat, és elásta az iszapba a frizbit. Annyira jól sikerült a szivatás, hogy végül tényleg nem találta meg a frizbit. A többiekkel odamentünk, és azt beszéltük, jó lenne megkeresni. Ha már te is elhagytál valamit a Balatonban, Velencei tóban vagy tengerben, akkor tudod, hogy esélytelen, hogy megtaláld az elveszett dolgot. A mi helyzetünkben is ez volt, főleg, hogy már nem tudták pontosan, hogy hová ásták el, csak annyit, hogy kb derékig ért a víz. Szóval elkezdtük keresni, de oda jött az egyik srác, és mondta, hogy imádkozzunk. Szóval imádkoztunk egy rövidet és elkezdtük megkeresni. Lábbal túrtuk az iszapot, próbáltuk nézni a vizet, hátha meglátjuk. Végül, meglett a frizbi, az egyik lány rálépett.

Annyira könnyen 1000 féle dologra gondolhatunk, hogy miért nem fog működni, hogy miért nincs több remény, miért nem fogjuk megtalálni a frizbit, vagy miért esélytelen, hogy újra lássak a szememre. És tényleg, ezeket a kifogások megállják a helyüket, van valós alapjuk!

Szeretnék adni 5 egyszerű pontot. Ha ezt betartod, garantálom, hogy kihagyod Istent a számításaidból. Lehet fel kelsz egy nap, és úgy döntesz, hogy “Ki akarom hagyni Istent a számításaimból”. Lehet, hogy jól jön ez a jegyzet akkor. Garantálom, hogy működni fog:

1. Kerüld el a gyülekezetet. Ez a kedvencem. Találj valami indokot, hogy miért nem tudsz gyülekezetbe menni. Legyél kreatív ebben! Néhány tipp: tettesd betegnek magad, a gyülekezet még imádkozni is fog érted! Ez király. Egy másik jó módszer: tervezd be a házi munkát, kerti munkát pont akkorra, mikor gyülekezet van!!! Ez egy nagyon jó kifogás!


2. Gondolj mindig valakire, kivéve Istenre.
Ha eljössz gyülekezetbe, hülyéskedd el, dicsőítés közben pedig nehogy Istenre gondolj, mert az nagyon-nagyon veszélyes. Ha valami problémád, nehézséged van, NE kérd Isten segítségét. Amit a Biblia mond, hogy “gyönyörködj az Úrban és megadja szíved kéréseit” (Zsolt 37:4) baromság.

3. Élj úgy, mint a világban bárki más. Bízz ugyanazokban a dolgokban, amiben az emberek. És mindig legyél negatív!! Beszélj negatívan, gondolkodj negatívan! Tedd jó messze a Bibliád, sőt dobd inkább ki. Ne hogy véletlenül is eszedbe jusson Isten. Amit Isten mond, hogy a nyelv életet vagy halált hoz, felejtsd el. Baromság!

4. Olyan emberrel házasodj össze, akinek meg van szintén ez a jegyzet,és ki akarja hagyni Istent a számításaiból. Ez a legjobb, mert akkor a gyerekekkel sem lesz gond, mert ők is ilyenek lesznek! Nagyon veszélyes, ha olyan emberrel házasodsz, aki Istenre számít.

5. Ne legyél nagylelkű,se mások felé, se Isten felé. A tized egy baromság. Tartsd magadnál a pénzed, hogy minél több vagyonod legyen. Amit a Biblia ír, azt meg felejtsd el. Ha mégis még gyülekezetbe jössz, akkor véletlenül se legyen nálad pénz, nehogy nagylelkű lehessél…

Nagyon nehéz volt ilyet leírni, mert ez pont az ellenkezője annak, amit én megakarok élni, amit én hiszek és amit Jézus tanított. De ez az igazság. Ha betartod és követed ezeket a pontokat, garantálom, hogy Ki fogod hagyni Istent a számításaidból.

Olvasd el Jób történetét a Bibliában. Neves, tekintélyes ember volt, aki egy napon (szó szerint egy napon) mindent elveszített. Az összes vagyonát, szolgáját, és mind a tíz gyermekét. De ha elolvasod Jób könyvét, láthatod, hogy Nem hagyta ki Istent a számításaiból. Ennek eredményeképpen, Isten megáldotta őt, jobban mint előtte!

Ez egyik kulcs, hogy ne hagyjuk ki Istent a számításainkból, hogy Jézusra nézzünk, ne vegyük le a tekintetünket róla. Amikor Péter kiszállt a hajóból, hogy odasétáljon Jézushoz a TENGEREN (nem lehetett semmi), ő is találhatott volna legalább 3 kifogást, miért nem kéne megtennie! Azt írja a Biblia, hogy Péter kiszállt a hajóból és elkezdett Jézus felé sétálni a TENGEREN! Sikerült neki! Viszont úgy folytatja az ige, (Mt. 14:25-31)… “amikor a szélre figyelt, megijedt és süllyedni kezdett”. Amikor elkezdett a körülményeire figyelni, ahelyett, hogy Jézusra figyelt volna, süllyedni kezdett.

Hozd meg a döntést, hogy nem fogod kihagyni Istent a számításaidból, és Jézusra fogsz nézni minden időben! Bízz Ő benne! 🙂

Írj hozzászólást

*